Knižní šifra - pomůže někdo?
Ležatá číslice mě dneska teda taky pěkně potrápila, a přitom je to snadný jak facka :)))
Ferka28
Myslíte to dobře, ale nenapovídejte tak polopaticky prosím, nápověda od castiglione by měla postačit.
Text příspěvku byl upraven 06.11.18 v 11:06
Ferka - taky mě dlouho mátlo, že jsem ten skleněný objekt považovala za láhev. Ale z té slušni lidi nepijí, ti používají něco jiného ;o)
gossipavlina
Kdyz se neco stale opakuje, treba nekdo dela stale
stejne chyby, nebo neco nema konce, tak rikame, ze to je ....
Text příspěvku byl upraven 06.11.18 v 11:26
LuciTee: děkuji velice. :)
Už to tady někdo psal, že letos jsou v šifře knihy, které jsou málo známé. A musím souhlasit. Zatím jich mám vyluštěno jen 11, začala jsem luštit až v neděli. Ale z těch 11 znám jen 3. Ostatní vyluštěny s nápovědou odsud.
@gossipavlina
zalezi, jakej jste rocnik :-) Protoze konkretne ja tohle milovala, byl to muj nejoblibenejsi film v detstvi a i toho plysaka jsem mela doma. Ale mladsi rocniky to uz neznaji. Ale taky vetsinu knih neznam.
LuciTee: moc mladší ročník nejsem ;-)
Spíš to znám jen jako film. že je to natočené na motivy knihy jsem vůbec nevěděla. :-(
LuciTee: Ani já nejsem mladší ročník, skoro spíš naopak. :) Film jsem neviděla, ač jsem o něm věděla, ale o tom, že je to i kniha, jsem se dozvěděla opravdu až teď v šifře.
potřeboval bych trochu nakopnout s tím stromem na skále .......... s tím vlkem jak mu z kebule čouhá meč nebo co a s tím kremelským chrámem
Strom asi nic, podstatné je to zvíře vedle. Ten meč není meč, ale něco na čtyři. To podstatné ke kremelskému chrámu se objeví na Mikuláše.
Ferka28
Není to meč ale krátká zbraň sloužící spíš k bodání. Pak stačí napsat jen to, co na obrázku vidíte :)
Strom na skále nemá žádný význam, je tam jen pro dokreslení ponuré atmosféry. Důležitá je postava a především to zvíře, které má příjmení podle oné oblasti.
Není to tak dlouhé jako meč.
Chrám není kremelský, nicméně město je trefeno dobře.
děkuji za rady............ jako vděk bych vám chtěl poradit knihu kterou sem objevil náhodou když sem zkoušel psát různé knihy a která zatím není na obrázku,,,,,,,,, kniha má jednoslovný název........... co dal Mínos postavit aby v tom ukryl svého nevlastního syna?
Je tu někdo kdo by mi poradil růžový kousek s růžemi právě vedle chlápka s pytlem? Všechno už mám a jen nad tímto už sedím pár hodin :(..
adlenka ... ta nápověda k lovkyni je úžasná, ale ani tak se nechytám ... letošní knihy jsou celkově mimo můj okruh. : )))) Ale to si nestěžuji, jen konstatuji.
Marion 111: Nejvyšší lovkyně ve Starověkém Řecku. Doufám, že to není moc:)
marion111: Její jméno nese i jedno smyšlené vesmírné město od současného autora sci-fi :)
Richisa, SSC - aha - děkuji , už to mám. (a ted mimo šifru - odted mi bude v hlavě hlodat, který brácha je ten násoska, jak psala adlenka, si to nemůžu nějak vybavit. : :)))
edit - no jooo, už jsem si vybavila i toho bráchy se sklony k alkoholismu .
Text příspěvku byl upraven 06.11.18 v 18:14
marion111: ten násoska má jinak něco společného s vínem, jeho robotí obdoba je např. ve Futuramě :)
CCS: Růžový koutek - hledej název kytičky a krále oblíbeného žánru, je to jeho novinka.
Isserley: Děkuju moc, mám! Já to předtím tipoval jako tu typickou obdobu :)
Text příspěvku byl upraven 06.11.18 v 19:22
Chci se zeptat, kolik mate knih? Ja mam 25 a další nějak nemohu najít. =)
Vložit příspěvek