Knižní šifra - pomůže někdo?
Prosim poradte mi Asterixe, jsem uplne natvrdla, co jsem zkusila, tak mi nic nevzalo.
Evitka59 Vždyť to píšete! To stačí!
Text příspěvku byl upraven 14.11.18 v 11:24
A proč všichni tak trváte na tom, že musíte hned uhodnout název knihy i z několikamilimetrového kousku obrázku? Šifra tady přece bude ještě přes dva týdny. Nebylo by lepší počkat, než se obrázek odkryje celý - třeba by pak hádání bylo jednodušší, člověk by na to přišel sám a nepotřeboval by pět polopatických nápověd? Jestliže ještě nebyla odkryta ani polovina obrázků, ale už jsou vyluštěny dvě třetiny knížek, brzy se nebude odkrývat nic moc nového a bude se kvůli tomu remcat.
Litocha - když mám před sebou celý kompletní obrázek, je to moc jednoduché. Každého baví jiný způsob, jak věci přijít na kloub. Napovídat a luštit chytré nápovědy má taky své kouzlo. A polopatické nápovědy jsou hlavně pro ty, kdo z nějakého důvodu nemohou odhalit knihy již dlouho odkryté. Kdo nechce, nemusí nápovědy číst.
Text příspěvku byl upraven 14.11.18 v 11:44
No přesně jak píše Mol - šifry jsou k luštění, kdo si chce počkat, tak přece může. Mě navíc baví vymýšlet nápovědy tak, aby opravdu pomohly a přitom luštiteli nezkazily radost z hledání - snad se mi to trochu daří.
Chlápka ve vesmíru jsem už náhodně uhodla dříve, u ostatních jsem se dnes trošku potrápila. Hlavně ty krychle mi pořád nešly do hlavy :) Takže z dnešního obrázku 4 knihy - všechny jsou zase přesně o tom, co vidíte.
Bonus byl docela lehký, jen to chce opravdu nevzdávat a projít více vydání knihy, pokud máte pocit, že jste titul trefili. Já se nakonec nedopátrala jen té jedničky, přestože mi bylo hned jasné, o co musí jít :)
Prosit můžete, ale nedostanete..
(Už jsem ze zoufalství vyzkoušela i Šmouly a Simpsonovy, když je to žluté a bleděmodré.)
Text příspěvku byl upraven 14.11.18 v 13:02
A já i ty pokémony a jiné ohavnosti, všechny typy ostří a břitů. I rohaté helmy a co s nimi souvisí.
Text příspěvku byl upraven 14.11.18 v 13:08
Tak jsem se rozhodla přispět se svou troškou do mlýna - pro ty, jak načala Angerine, kteří hádají z toho kousku, který je vidět na kartě po uhodnutí knížky s koníkem.
Angerine, nevím co to připomíná vám, ale ta samá věc už je v obraze šifry na jednom místě vidět :)
Tak teď jsem z Vás hrozně zmatena co vlastně hledáte :D :D co je kde žluto-modré :D
Text příspěvku byl upraven 14.11.18 v 13:44
mol378 - ja vim, vsak jsem zkousela, množne synonymum ke krychli ( je treba i dlažebni, že?) a jako nic. NIC!
marion111 Ale jo, je to tak. A není z nich jen chodník nebo hrad, ale i...
Tsuki - no však já si myslím! A už to tudneska bylo i zmíněno (v jiné souvislosti)..? Ale nepomáhá to :o(
K tomu rozhodně patří i viditelná část ostrého předmětu, který už byl taky zmíněn. Pak se zamyslete, ke komu nebo čemu by ty věci mohly patřit. Tentokrát ale ta kniha není pouhým opisem obrázku, takže je důležitější spíš KDE, než kdo/co. Omlouvám se že to tak složitě píšu, nechci napovědět zas moc :)
Tak to vypadá, že Tajný bonus mě inteligenčně vyčerpal natolik, že s řekou prostě nemůžu pohnout i přes nápovědy, které tu již padly :(
2CZnak důležitá je poloha, kterou ta osoba zaujímá - a kde, na té poloze jsem stále troskotala
Text příspěvku byl upraven 14.11.18 v 14:11
Každý den se na něčem zaseknu. Šifru jsem zvládla, ale problém mi dělá kůň. Prosím o pomoc. Jinak dnes půjdu spát bez večeře.
Vložit příspěvek