Knižní šifra - pomůže někdo?
Pajda052
Zkuste některé ze slov zadat do vyhledávače knih na stránce Martinusu, to hodně pomůže.
porádíte mi, prosím? stále nemůžu přijít na toho chlapíka s buřinkou v moskvě
na sloupy, co podpírají zeměkouli
a na tu budovu, co je nad rakví supermana
Text příspěvku byl upraven 06.12.18 v 13:43
Ryšava
chlapíka s buřinkou v moskvě - pán je velmi galantní, vždy drží dámě dveře, je to pravý ....., a kde je, to máte správně
na sloupy, co podpírají zeměkouli - penzijní spoření mělo mít tři p...., ale nakonec byl druhý dobrovolný p...ukončen... - to slovo od P je prvním slovem knihy a druhé získáte, když z vámi napsaného slova odeberete kouli
a na tu budovu, co je nad rakví supermana - název knihy je názvem města v Turecku, kde tato stavba je
Text příspěvku byl upraven 06.12.18 v 13:49
Ryšava
Chlapík s buřinkou je Angličan a je dobře vychovaný.
Pro sloupy použijte synonymum, které se používá třeba u mostních sloupů, a zeměkouli pojmenujte.
To nad rakví supermana symbolizuje velké město, které leží na dvou kontinentech a ve kterém tahle budova je.
Text příspěvku byl upraven 06.12.18 v 13:50
Dobrý den, jsem asi trochu pozadu ale prosím nepomohl by mi někdo s těmito obrázky?:
1.'dřevěný hlavolam'
2.Kůň
3.Květináč
4.Asijský bojovník
1 hlavolam - vid moja napoveda vyssie
2 strana 211 dole, poradila markyticka
3 v kvetinaci je nieco nejakej farby - vraj sen vsetkych zemedelcov
4 a k bojovnikovi tu uz tiez bola napoveda - velitel samurajov v krajine vychadzajuceho slnka
Text příspěvku byl upraven 06.12.18 v 13:59
Jsem úplně bezradná, ona Šípková Růženka už není Šípkovou Růženkou? 8-o
Nevíte někdo u dnešního bonusu tu druhou knihu? První a třetí mám, ale u té druhé mě nic nenapadá.
Louskám bonus a potřebovala bych nápovědu ke třetí knize. Možná jenom dobře nevidím, co je to na místě pro první obrázek
majoLP: Jev na obloze ve spojení toho obrázku. A k tomu jedno slovo označující druhý obrázek v určitém pádě.
Hm, tak z bonusu knihy mám, ale podle nápověd u nich řešení asi nedám, jsem nějaká natvrdlá.
Tak já se zasekla na 2. knize z bonusu... nakopne mě někdo prosím?
edit: tak už to mám...
Text příspěvku byl upraven 06.12.18 v 14:50
Ehm - tak už o level výš, ale ne méně zmatená:o))) Tento bonus je pěkně zapeklitý.
Lebel - hned první veršík odkazuje na dvě díla autora ze země, která je nábytkářskou velmocí
Vložit příspěvek