Literární rébusy (a sem tam šifra) - hra
U předchozí šifry se mi rozhodilo formátování (v tomto jednoduchém editoru opravdu není moc možností)... :-( Tak pěkně jsem to měla vymyšleno už od včerejška...
Tak tedy něco jiného:
Lorem ipsum dolor sit kel amet. Bibendum elit sibero tristique in elis.
Jestli ta předchozí měla být seřazena přesně do sloupců a řádků, tak to stačilo doplnit jako pokyn, já bych si to na čtverečkovaný papír přepsal.
A jinak řešením toho nového zadání je Lidská bestie.
---
A opět se mi Váš rébus líbil.
Text příspěvku byl upraven 05.01.22 v 10:02
Ano, ta předchozí nepovedená šifra měla být seřazena do mřížky. No, přepsat by se to dalo, ale vzhledem k tomu, jak jednoduché to zase bylo, tak by to nestálo ani za tu námahu s opisováním.
A ano, řešením je skutečně Lidská bestie :) Předávám Vám žezlo, pane předsedo.
(a já se asi na chvíli odmlčím a čas využiji k tomu, abych popřemýšlela po nových zadáních pro případ další výhry :-D )
Zadání:
49°56'41.712"N, 15°15'49.311"E + 49°54'39.604"N, 15°13'16.830"E
Řešením je název knihy.
Nečekám že vás to zaměstná na tak dlouho jako mne, ale co už... každý není přirozený talent :-)
Mor
Cikáni
Prasklina
Neviditelní
Krysař
Bídníci
Podzemníci
Pasák
Stodola
Chancellor
Potopa
Zaklínač
Strata
chvíli mě to zaměstnalo,... s nulovým výsledkem ;-(
Šla jsem na to přes autory a nic (první pohled jen na tituly - taky netrklo nic).
Co tedy vlastně hádáme - dílo, autora, postavu, všechno, nebo nic z toho?
Hledáme název knihy, přes autory jsi na to šla dobře...
Akorát jsem musela udělat úlevu diakritice, protože druhé a třetí písmeno od konce se fakt použít nedá. Tedy ne na tom místě, kde ho ve jméně potřebuji já.
Text příspěvku byl upraven 10.01.22 v 11:34
Koukám na názvy a jejich autory ze všech stran, ale smysluplného výsledku nedosahuji. Doufám, že někdo bude úspěšnější...
Začátek názvu knihy je vlastní jméno a je totožný s jedním dost nevalně hodnoceným filmovým hororem.
Sadako chce žít,
nakonec prosté (poslední písmena jmen autorů - a já si přitom vymýšlela kde co složitějšího), ale pro mne fuška - neznám ani knihu, natož filmový horor ...
Text příspěvku byl upraven 10.01.22 v 23:27
Tak tak... Ani já horor neznám osobně, ale něčím jsem si vypomoci musela. Kniha velmi působivá, jestli na ni někde narazíte, rozhodně doporučuji...
Titul bude znít trochu cize, ale podle indicií jej jistě uhádnete:
čaroděj/génius = fyzikální jednotka = naše firma = cizí auto
+
barva = podžánr
Zadání:
Nemluvný klaun, orangutan, německá mřížka (bohužel zkorodovaná) a Přemysl, akciová společnost
(Diakritika v jednom místě promine. S mezerami je nutno zacházet kreativně.)
Řešením je název knihy.
Vložit příspěvek