Literární rébusy (a sem tam šifra) - hra
Já znám jenom jeden, ale nenapadá mě kniha, kde by se s tím názvem pracovalo v názvu, protože předpokládám, že máme za úkol najít knihu, která má dvě slova s názvu.
Tak napíšu odpověď jednoslovnou:
Enigma
(Což bude blbě. Ale bude alespoň nápověda :) )
Co vznikne zkřížením následujících lidiček, s tím, že nikdo další už na křížení nezbude?:
Jack Reacher, James Reece, Scot Harvath, Thomas Crocker, Richard Marcinko, Jack Ryan a další...
(Název knihy)
Co vznikne zkřížením následujících lidiček, s tím, že nikdo další už na křížení nezbude?:
Jack Reacher, James Reece, Scot Harvath, Thomas Crocker, Richard Marcinko, Jack Ryan a další...
Trvám si na tom, že všechny tyhle knižní postavy spolu mají něco společného. A když na to přijdete, no, pak uděláte to, co je v zadání. Co se stane?
Najdete knihu, kterou znáte spíš jako film.
Text příspěvku byl upraven 27.06.23 v 16:27
Stále hledám způsob, jak křížit samé chlapy. Bude to něco ve smyslu: Všichni synové...?
Ne, ne, soustředila bych se na použitou akci v zadání. Když všechny ty chlapáky dáme dohromady, až z nich vznikne jenom jeden ideál a nikdo jiný už není, stane se z něj...
Soustřeďte se na to, kdo jsou a o jaký jde žánr. A v podstatě to máte :)
(Název knihy, kterou znáte spíš jako film.)
Text příspěvku byl upraven 27.06.23 v 20:24
Poslední akční hrdina?
(Dnes jsem koukala na trailer k novému dílu Mission Impossible).
Můj první rébus, tak úplně nevím, jak se povede.
Vezmeme si klasický krátký film s tříslovným názvem (míra - doprava - zločin), vyměníme prostřední slovo za místnost a dostaneme český název jedné knihy legendárního humoristy.
Správně. Jen doplním, že filmem je Velká železniční loupež a autorem Wodehouse.
klasický krátký film jsem neznala, ale Velkou vlakovou loupež jsem snadno odhalila z indicií, takže tak trochu inspirativně navážu...
Bible - kreslený film - francouzský inženýr bez "i"
Výsledkem budiž rovnou dva související tituly.
Jean Effel, Stvoření světa, Stvoření člověka? Doteď jsem nevěděla, že existuje i kniha, ale film je úžasnej :-)
Zadání:
Když věšet, tak věšet. A nebude to malé...
(Název knihy)
---
Smím se zeptat proč se bude věšet?
Vložit příspěvek