Literární rébusy (a sem tam šifra) - hra
2K, E, 3R, L, 5T, Y, 3O, C, N, 2A, P
Hledáme krkolomný název jedné neznámé knihy.
Text příspěvku byl upraven 12.02.22 v 21:29
Hádáte vůbec někdo? Pokud ano, zkuste napsat o čem jste přemýšleli. Zkusím vás navést na správnou stopu :-)
Text příspěvku byl upraven 14.02.22 v 15:16
Vypsal jsem písmenka sem: https://anagrammer.org/ a zvolil, že chci 3 slova (víc bohužel algoritmus neumí)
Hodně často mi vyskakovala slova "protektor", "protektorat", ale i další.
Mohou mít zadaná písmena diakritiku, nebo jsou v hledaném názvu přesně tak, jak jsou (tj. striktně bez diakritiky)?
Správná cesta... Jen když jsem psala, že ten název je krkolomný, tak to znamená i to, že slova v názvu jsou vymyšlená (2 z nich). Těžko je tedy přesmyčkovač rozluští, protože to nejsou běžná česká slova. Myslela jsem, že vám to díky tomu udělám těžší (protože písmena do přesmyčkovače umí vypsat kde kdo), ale zřejmě je to příliš těžké
3 slova v názvu jsou správně.
3. slovo připomíná zvíře, které sežere semínka čerstvě vysetého trávníku.
1. slovo připomíná zvíře, které vzrostlý trávník zničí.
2. slovo znamená jejich střet / válku / srovnání
Text příspěvku byl upraven 14.02.22 v 16:33
Co vznikne z vody při teplotě 5 780 K? (Otázka vlastně není fyzikální)
Řešením je název knihy.
Sluneční ano, bouře nikoliv.
Jde o třetí díl série. Druhý díl má anglicky znějící název.
Vypadá to tak... Ale nějak mi nedochází, jak Sluneční jezero souvisí se 5780 stupňů K na povrchu....
Je to Sluneční jezero. 5780 K je na povrchu Slunce (odtud sluneční). Dostatek vody vytvoří jezero (odtud jezero). ;-)
5780 K bylo jasné, ale nedocházelo mi, co může vzniknout z vody při takové teplotě a ještě na Slunci. No jo, oproti návodu jsem uvažovala ve fyzice, tak mi to chvilku trvalo. :-)
Máte-li někdo nápad na nový rébus či šifru, tak je sem prosím dejte, abyste dlouho nečekali. Dnes už se k tomu určitě nedostanu. Předem děkuji.
Jo takhle.... Už to chááááápu. Já zadání nemám. Sama hádám s opatrností, protože pak mám problém něco vymyslet.
Na pořádnou šifru není čas, tak alespoň hádanka:
pátek, kašel, humor, kronika, svědomí, díra + infarkt, zvon, perník, komora, krev, karty
Hádáme název knihy.
Zadání: Buchty už jsou hotové (je nutné vložit jednu mezeru).
Řešením je název knižní novinky.
Vložit příspěvek