Literární rébusy (a sem tam šifra) - hra
Soukroma: díky. Mám to. :-)
Pěkné a kreativní.
Text příspěvku byl upraven 08.03.22 v 18:10
děkuji; pro jistotu, pro všechny hadače k odstranění jakýchkoli nejistot to rozklíčuji komplet:
KAPITÁN Z KASTILIE
měs(to s nábytkem za zády) /3/ = KAP(ské město)
H(ibernia) /1/ = I(rsko)
pře(dstavitelka Barunky) /3/ = TÁN(ská)
(čarodějnická zem)ě /1/ = (o)Z
indi(cká třída) /4/ = KAST(a)
(k)vetoucí cibulovina /4/ = (l)ILIE
prosím o zopakování nejnovější hádanky, nebo zapadne (už je na předchozí stránce)
Hádáme trojslovný název knihy, který vyjadřuje jméno postavy. Jedná se o přesmyčku.
I želva, poník a leknín
Hádáme trojslovný název knihy, který vyjadřuje jméno postavy. Jedná se o přesmyčku. V zadání chybí jedna čárka nad písmenem. Žádná interpunkce v názvu není. Název začíná písmenem P.
I želva, poník a leknín
Super, "P" na začátků mám správně. Potom kupa písmenek, které tvoří nesmysl a na konci "žena"
Můj obdiv mají všichni ti, kteří tady dokážou vymyslet, sestavit a taky vyluštit takové složité rébusy a šifry .
Já přináším něco jednoduchého:
Žena v bílém
Atentát na Reinharda Heydricha
Petr a Lucie
Mlhy na Blatech
Kristína Vavřincová
Kříž u potoka
Konečná diagnóza
Kapesní atlas hub
Římanka
Paní komisarka
Jméno růže
Metráček
Don Juan
Nikola Šuhaj, loupežník
Tohle jméno se prý nemá vyslovovat nahlas. Tak jsem ho pro vás pěkně ukryla. Řešení napište, ale nikomu neříkejte.
žertovná duchaplná komedie
Říman II. s Egypťankou
římský generál
zuří až do ztroskotání na ostrově
(pst, já už jsem napověděla dost)
největší krvák
severský princ
Tentokrát lovíte v jednom jediném, zato přebohatém, rybníku.
Co nápověda, to titul. Jak máte jeden (a aspoň jeden je opravdu nabíledni), k dalším vede už jen krátké nahození.
A pro vhodné rybaření možná někomu pomůže, že v návnadách je celkem 6 vlastních jmen!
Mně vycházely pořád nesmysly, myslela jsem, že to první je Jak se vám líbí. Ale možná to mám: není to Macbeth? Ale nevím, proč by se neměl vyslovovat nahlas?
Sláva, je to Velikán a hlavně jeho Macbeth - nemá se vyslovovat nahlas (hlavně) v divadle (mimo vlastní provedení hry), prý prokletá hra... - to víte, herci (nebo spíš ty čarodějnice ve hře...)
M Marná lásky snaha : žertovná duchaplná komedie
A Antonius a Kleopatra : Říman II. s Egypťankou
C Coriolanus : římský generál
B Bouře : zuří až do ztroskotání na ostrově
E (pst, já už jsem napověděla dost) - aspoň v češtině nezačíná žádné Bardovo dílo na E
T Titus Andronicus : největší krvák
H Hamlet : severský princ
Sekl se Orwell o dvacet let?
Mých tisíc životů
Zelená míle
Báječná léta pod psa
Mezi nebem a mořem
Hledejte název knihy.
Vložit příspěvek