Literární rébusy (a sem tam šifra) - hra
HÁDANKA
V době svého vzniku nejdelší lidmi postavená zábrana na světě. Několikrát změnila své jméno (mírně i určení), ale původní název je rovněž hledaným jedinečným titulem (v češtině, nikoli v originále).
...nejdelší lidmi postavená zábrana na světě...
Trochu zeměpisné nápovědy: není to na americkém kontinentu
...nejdelší lidmi postavená zábrana na světě...je zároveň (jedinečným, v českém překladu) titulem hledané knihy
Trochu víc zeměpisné nápovědy: není to na americkém ani asijském kontinentu!
tomu nerozumím, takže ne - ostatně stále zdůrazňuji, že název zábrany najdeme v českém překladu - a tenhle tip na nějaký překlad nevypadá
...nejdelší lidmi postavená zábrana na světě...je zároveň (jedinečným, v českém překladu) titulem hledané knihy
A ještě trochu víc zeměpisné nápovědy: není to na americkém ani asijském kontinentu ani v Evropě!
jasně, Králičí plot, Napoleon Bonaparte a Arthur Upfield, skvělá detektivka, ostatně jako jeho všechny autorovy knihy
Přesně tak.
Nemám prostě talent na nějaký složitější rébus, nedejbože šifru.
Moje mozkové závity Vaše zadání příjemně pošimralo.
Ta tři R a hlavně pak tři Ů mne nejprve zarazila, ale vykukovalo na mne buď slovo NŮŽ nebo RŮŽÍ.
Proč musel být vždy před pořadem Federální kriminální ústředna pátrá i pan Vajíčko?
Protože... (název knihy).
tak hezky titul vypadal s emoji, ale to se sem nepodaří dát, takže jen takto textově:
()ŽVVUUUUUTSŘPONNMMLLIIĚEEČ
A snad rovnou s nápovědou, protože tu nikde nikdo moc není/nehádá:
V titulu najdeme přesný počet osob a jeden dopravní prostředek (a jedno nezanedbatelné zvíře)
Text příspěvku byl upraven 13.07.22 v 23:20
Dnes ze mě nic kloudného nevypadne, takže v podstatě předávám touhle lehkou hádankou tomu, kdo napíše dřív :D
Misogyn (m.č.)
Vložit příspěvek