Literární rébusy (a sem tam šifra) - hra
Jakoby nestačili ti na bílém, ohnivém, černém a sinavém koni...
Tahle děsivá čtveřice rozsévající zkázu všeho druhu byla předpovězena před dvěma tisíci lety.
Ale moderním autorům jakoby chyběl ještě jeden, spolu s nimi nesoucí všudypřítomný...?
Zadání:
IN;
RGB(1,1,1)
RGB(2,2,2)
...
RGB(254,254,254);
c d e f g a h c;
Hledejte název knihy
Hm, hezké zadáníčko. Vůbec nic mi to neříká, jen světýlka a stupnice. :-)
Text příspěvku byl upraven 19.07.22 v 10:09
IN = v?
barvy, všechny barvy, barevné
noty, tony, stupnice
žádný titul se mi nevybavil a ani dlouhé hledání různých kombinací výše uvedeného nevydalo nic ;-(
IN = v.
Nejde o ledajaké barvy. Není tam RGB(0,0,0), ani RGB(255,255,255), ani RGB(255,0,0), RGB(0,255,0) atd.
Noty, tóny. Ve spojení s předložkou "v" půjde o jaký pád?
aha, tak asi V šedých tonech (nebylo to tu už někdy? - někam jsem to sama snad zadávala, možná šibenice...) - mně připadalo, že vyčíslené jsou barvy jaksi všechny...
Ano, V šedých tónech. Nepamatuji se, že by bylo, ale je možné, že jsem pozapomněl, přehlédl apod.
no jo, do šibenice jsem to dávala před měsícem - vrtalo mi to hlavou, občas lze dohledat, ale tady to nebylo
Nicméně, inspirováno barevnými tony...zkuste najít v tomhle zadání titul:
435,8 nm ~~~ eliminace
Má název knihy tři slova (jedno za 435,8 nm, druhé za ~~~, třetí za eliminace)?
Modrá jako smaragd? Jak jsem na to přišla jenom pokud to bude správně, ať moje teorie není úplně mimo ;)
v tomhle vedru ničícím mozkové buňky rovnou požádám o nápovědu: 3 slova, přesmyčky? na to to nějak moc nevypadá... ;-(
Text příspěvku byl upraven 20.07.22 v 12:12
Tři slova ano, přesmyčky nikoliv.
Mohl by napovědět začátek refrénu této písničky od Michala Horáka: https://youtu.be/F5YlCXJjbhc
Vložit příspěvek