Literární rébusy (a sem tam šifra) - hra
ano, Casablanca = casa blanca a, voilà, máme tu bílý dům, nebo dokonce Bílý dům ;-)))
No, jo dík, tohle vlákno mi vypadlo. Naskládám to do večera postupně všude :)
přes spoustu jiných možností se mi vnucuje tenhle potomek, jedna dcera:
Hruškadóttir
Nápověda: pořadí slov (dvou, syn už je odhalený) je stejné jako v zadání. Jenom připomenu, že "té" není vždy zájmeno, takže ani se nevztahuje k hledané osobě jeho matky...
syn teroristy .. to snad není
nebo třeba ... syn času
Text příspěvku byl upraven 17.02.23 v 11:29
Žádní teroristi! :) jenom připomínám, že v nápovědě bylo něco v uvozovkách. Což byla další menší nápověda. Když přijdete na to, co znamená "té", tak najdete druhé slovo...
(Podle času dopisování druhé odpovědi do původního příspěvku vidím, že jsem během něj psala příspěvek já ten můj následující. Bohužel aktualizace tady během toho nefunguje. Až když odešlu a podívám se na stránku znovu. Takže jsem si toho nemohla všimnout. A potom tedy až podle upozornění nového příspěvku ve vlákně během zopakování odpovědi.)
Je to Syn času :)
Předávám.
Řešení nemám, asi jsem se vydala slepou uličkou, alespoň to tady třeba někoho pobaví. Zkoušela jsem jména Doubravka, Borek... a našla jsem! Bohumil Hájek. Bingo, na DK je evidován, napsal dvě knihy...
... učebnice chemie :-))
vida ho, ale hledáme někoho mnohem známějšího ;-)
+s příjmením jste na přímé cestě k cíli
-šťastný je samá voda, a přitom stačí klasický překlad
A kdo se tu tedy teď skrývá:
šťastný lesík
Hmm, překladem by mi vyšla třeba Vicky Smallwood, ale potom nevychází ta druhá část překladu :(
Text příspěvku byl upraven 18.02.23 v 20:53
Aha, toho Felixe bych nedala. A opět děkuji za poučení: dosud jsem netušila, že Káju Maříka napsala žena.
Pomocí létajícího dopravního prostředku se dostaneme doprostřed jihoamerické země.
Vložit příspěvek