Martinus - pomoc v luštění (soutěž)
To bych je musela luštit :D letos luštím poprvé, ale asi počkám na Forresta
Dnes je kniha dost známá, doporučuji se zamyslet u Julie- co mohlo vykvést. Moc knih s chorobou v názvu není. Je známá, ale málokdo ji četl.
Dnešní knihu jsem nečetl ani o ní neslyšel, pro někoho může být hodně složité uhádnout, já se zaměřil na tu co "Vykvetla, když byli mladí" a pak stačilo filtrovat vyhledávání na čtyřslovné názvy knih s chorobou ve jméně
Děkuji všem kdo tady dávájí nápovědy, jste skvělí. Já se dnes vůbec nechytala a přitom mám knihu doma i jsem ji četla:))). Těžké dílko.
Vykvést může cokoliv, nakonec prý i blbost, leč je to název choroby?? :)
Dneska dobrá kniha. Přesně, vyhrabala jsem ji z paměti, a posunula na mezi "to si přečtu". Autor dostal významné literární ocenění a není to žádná žhavá novinka.
Dneska Julie napovídala naprosto skvěle - mládí i podzim, choroba, řeka ..... co chtít více?!
Ráda pomůžu. Dnes je to kniha již od nežijícího autora, kolumbijské národnosti.
Ten pocit, když @odpadlice napověděla, že to bylo v knižní šifře - a já si vybavím obrázek z té šifry, ale na název knihy stále nemůžu přijít (ale kolumbijec pomohl)...
Dnes děkuji všem za pomoc, spisovatele jsme se učili, ale knížku od něj jsme si říkali tu s tím stoletím
Text příspěvku byl upraven 29.03.22 v 14:01
U hádání je hrozně znát konkrétní čtenářský zájem člověka. U fantasy jsem dal všechno na první dobrou, u klasiky jsem se občas zapotil, ale tohle jde absolutně mimo mě, stejně jako detektivky...
Oponn: kdybyste nevěděl, trochu pomůžu. Ozvěte se.
Já zase kvetla u fantasy. Byla jsem úplně mimo.
@JezinkaJ V pohodě, už jsem uhodl, stačilo se podívat na kolumbijské autory a měl jsem to. ;)
Ahoj, už pár dnů si lámu hlavu s hádankou ze 14.3. Prosím, neporadil by mi někdo? Moc děkuji.
lucka3520: autor, který stvořil tuto postavu je zakladatel vědeckofantastické literatury. S touto postavou existuje i animovaný seriál.
Jo, když je někdo jelito, uhádne na první dobrou, ale pak tam urputně cpe jméno autora místo názvu díla, to se nemůže divit, že mu to trvá dlouho, než zasvítí zelená .... :)
lucka3520: bylo to i zfilmováno a hlavní postavu hrál herec co si zahrál i Bonda.
Vložit příspěvek