Martinus - pomoc v luštění (soutěž)
Hlavně nebuďte moc splašený a pěkně si to rozmyslete, pak to, jako kouzlem, přijde samo.
Takže dnes je to nějaká postava notoricky známá? Já zatím bezradně tápu. Jak mi Julie obvykle poradí na první dobrou, tak tentokrát nevím, od čeho se odrazit.
Ha! Přítel google mne popostrčil. Ač postavu jménem znám, knižní sérii jsem nikdy nečetla (na vině je můj bratr!), a tak mi nápověda od Julie byla k ničemu.
@Metal: Navedlo mne nakonec to kouzlo, díky. A když si ten příspěvek teď čtu celý, tak je v něm těch indicií víc :-D.
Já si teď, od okamžiku, kdy jsem uhodla, neustále v hlavě prozpěvuji písničku od Hop Trop: Jasný jak facka :-D.
když se googlu zeptáte na kouzla, MÁK a knihu, třeba se nějaká postava objeví, i když ne hned v prvním odkazu...
Děkuji @Maanna za super nápovědu. Nečetla jsem, tudíž bez nápověd a googlení bych na to nepřišla.
Já jsem tentokrát v koncích :-( vůbec nevím, čeho se mám chytnout, abych to vyřešila. Přemýšlím nad tím od rána :-(
Anitram22: Truhla na nožičkách je důležitá nápověda. I ve filmu hrála.
Potřebovala bych nakopnout s tím pátečním Švédem. Našla jsem dva autory, kteří píší pod společným pseudonymem, ale ten je tříslovný, takže to nefunguje. Googlila jsem všechny možné švédské spisovatele a žádného mi to nebere :-(
Poradíte, prosím, někdo?
Maanna: (a ostatní diskutující) Děkuju!! Bez nápovědy bych na dnešní hádanku nikdy nepřišla.
helena4953 hledala bych autora, který má stejné příjmení jako chlapík z 16./17. století, který často koukal ke hvězdám ⭐
helena4953: Vlk ma celkem trefny obrazek knihovny. Predmety v ni, by vam mely hodne pomoci po zadani do googlu :-)
Markis92, Anitram22 - Děkuji. Už jsem to vygooglila. Jméno slyším prvně, takže ani předměty v knihovně mi nepomohly.
V žádném seznamu švédských spisovatelů, na který jsem narazila, se mi to neobjevilo. Nakonec to vyšlo, ale už ani nevím, co přesně jsem zadala hledat.
Text příspěvku byl upraven 28.03.22 v 17:07
Dneska zas pohodička. Hodně známé dílo
Text příspěvku byl upraven 29.03.22 v 00:17
Metal Messiah: dneska to bylo na prvni dobrou, Juliina napoveda stacila.
Vložit příspěvek