Martinus - pomoc v luštění (soutěž)
uzivatel3614- děkuji za dobře mířenou radu. Vůbec jsem nevěděla a to jsem viděla několik verzí filmu i jsem četla:))). No holt to jsou výborné špekáčky(chytáčky). Škoda že to už končí :(.
Dnes je to klasická literatura. :-)
Nečetla jsem, ale kdysi dávno jsem viděla zpracování s jedním z Bondů. ;-)
Snad jsem nenapověděla moc. :-/
01Mirek: princezna z díla polského autora. Toto dílo je i zfilmované jako seriál, který se stále točí, existuje i pc hra. Princezna je úzce spjata s hlavní mužskou postavou, kterou hrál v seriálu do 3. série Superman. ;-)
To už musíte dát. ;-)
Text příspěvku byl upraven 29.03.23 v 12:18
@01Mirek: A nebude to tím, že PP ani jeho svět to nebude?;-) Projdi si všechny nápovědy, co tu byly. Všechno podstatné tady už zaznělo. Zkus se zaměřit třeba na to, že autor ságy je z Polska. Existuje podle toho polský seriál a potom i americký na jedné streamovací platformě se Supermanem v hlavní roli. Jo a nevím proč, když jsem tam zadala celé jméno postavy i s titulem, tak mi to nebralo, stačí jeho zkrácená forma. Tak snad to pomůže.;-)
Text příspěvku byl upraven 29.03.23 v 12:29
01Mirek - jedná se o postavu z fantasy knih. Nedávno vznikl podle knih seriál, který je na Netflixu.
Jinak dneska to byla konečně aspoň trochu výzva a musela jsem chvilku přemýšlet. Možná asi proto, že obecně ty blízké ženské příbuzné a jejich romantickou literaturu moc nemusím, takže dík za nápovědu @uzivatel3614 a @Noctua8
Text příspěvku byl upraven 29.03.23 v 12:29
Dnes je to marné. Asi vím knihu, ale netuším postavu. Zkoušela jsem už leccos, ale marně :) mám zadávat jméno i příjmení? A pokud je to žena, tak i s českou koncovkou? Zkoušela jsem pro jistotu i muže :D Jsem z toho převelice zmatena. Předem děkuji za pomoc.
Lost Soul - já dala jméno i přijmení i s koncovkou :). Možná máte špatnou knihu.
Mám očividně úplně špatnou knihu!!! Upnula jsem se na Bouřlivé výšiny!!
Podle dnešní knihy byl u nás natočen seriál s Martou Vančurovou v hlavní roli.
Sančez: podle mě v tom měli bordel úplně stejně jako včera. Já nejdřív zkoušela jméno, jindy to stačilo. Potom dokonce originál jména. Taky příjmení naše verze i originál. Zase nic. Což se mi zdálo jako hodně blbý. Navíc ten "raděný Bond" hrál v obou adpatacích, tak proto to asi lidi zmátlo a zároveň táhlo jinam. A až když jsem napsala celé jméno postavy, zároveň knihy, tak mi to systém vzal. To samé bylo už i u bičíků hned na začátku...
Text příspěvku byl upraven 29.03.23 v 20:25
Mně se líbí, že se tady v konverzaci vyká. Až mě to dojalo :) Ještě jednou děkuji za pomoc.
Mohla bych poprosit o nápovědu ke dni 20.3.? Zdejší nápovědy jsem si pročetla několikrát a pořád nic. Je to jediný den, který mi zatím chybí a to prázdné políčko mě docela štve :D
kamolka: soustřeďte se na nápovědu od cérka. V podstatě tam říká odpověď části jména postavy a její tituly. Prostě Google a je to ;)
Dnešek krásně ukázal jak jsou Knihovny špatně nastavené. Někdy stačí napsat příjmení, někdy se musí napsat celé jméno, jindy stačí jméno v češtině, pak zas je třeba jméno v originále. A nebo platí čeština a originál.
Nejvíce se mi nelíbilo, že mi to nechtělo uznat Anastazii ale Anna už bylo okey.
Vložit příspěvek