Nono (aneb štrikovna)

DISKUZE » Volná diskuze

Eicherik
Eicherik 15.03.2019 v 18:16

kní: Mám na Tebe jeden dotaz. Opravdu mě zajímá Tvůj názor. Nepíšu to proto, abych rozpoutal nějakou diskuzi. Je pro Tebe každý kdo nemá rád pana Václava Havla "soudruh"? :-)

kní
kní 15.03.2019 v 18:19

No ... jaká je v tomto případě definice pojmu "soudruh"? Jestli běžná, tedy stoupenec komunistické ideologie či člen komunistické partaje, pak moje odpověď zní NE.

Eicherik
Eicherik 15.03.2019 v 18:23

Díky za odpověď, která mě vážně potěšila. Mě totiž připadá, že tohle je právě obrovský stereotyp. Jakmile někdo vyjádří nesouhlas s panem Havlem, tak je ihned označen jako soudruh. Opravdu jsi mě potěšila. :-)

Jacck
Jacck 15.03.2019 v 22:06

no, Eicheriku, ty tady hlavně konzistentně prezentuješ názory, které by se daly označit antievropské a proruské. Prostě působíš jako člověk, který má hlavu vymytou ruskou propagandou - o zlém Havlovi, o fašistické EU, o Sorosovi, o zlém NATO, o banderovcích na Ukrajině atd. A diskutovat s tebou o těchto věcech má asi takový smysl jako diskuze o Bohu se Svědkem Jehovovým. Např. tvůj názor na Katalánsko jakoby z úst vypadl Putinovi
https://www.blesk.cz/clanek/zpravy-svet/501184/putin-vrci-kvuli-katalansku-eu-meri-dvojim-metrem-at-si-to-spanele-vyresi-sami.html
tvá názory na Kosovo jakbysmet
https://www.novinky.cz/zahranicni/evropa/494813-putin-se-obava-vyvoje-v-kosovu-a-na-balkane-rusko-bude-dal-podporovat-srby.html
tvé názory na Havla jsou akorát jakési tvé předsudky smíšené s iracionální nenávistí.
Prostě nejsi racionální ani rozumný člověk, se kterým má příliš význam diskutovat. Jsi ruská pátá kolona u nás.

Skallarix
Skallarix 15.03.2019 v 22:41

Uživatel svůj příspěvek odstranil.

Eicherik
Eicherik 16.03.2019 v 07:26

Všechny velmoci hájí pouze svoje zájmy. USA i Rusko hájí pouze svoje zájmy. Kdo si myslí, že jedni jsou hodní a druzí zlí, ten je prosťáček. A že některé názory nás odpůrců jsou totožné s Putinem? Ano jsou, ale pořadí je opačné. My neposloucháme Putina co řekne a potom se tomu přizpůsobíme. Naopak. EU podstatné části svých občanů nenaslouchá a toho využívá Putin a jen poukazuje na to, kde EU porušuje práva svých občanů a jak používá dvojí metr. EU byla dobrá myšlenka, ale jako spousta dobrých myšlenek se zvrhla. EU si nedokáže ochránit svoje hranice, pro EU je důležitější jaký tvar mají banány, které se v EU prodávají. EU dopadne stejně jako Jugoslávie a nebo Sovětský svaz. Místo toho, aby byla pro Evropu prospěšná stává se pro evropské národy žalářem.

kní
kní 16.03.2019 v 09:05

Takže radíš - přimknout se zas k dubisku? (Nepředpokládáš doufám, že by se nám podařilo tvářit se, že bychom mohli být druhé Švýcarsko.) Myslím, že při práci s informacemi zapomínáš, že každá má svoji důležitost - a při posuzování stavu věcí (světa) ty málo důležité s těmi podstatnými směšuješ dohromady.

Eicherik
Eicherik 16.03.2019 v 09:13

Navrhuji zaujmout k EU tvrdý postoj. Co nám nevyhovuje prostě odmítnout. Ať si nám EU vyhrožuje sankcemi. Národní zájmy nadřadit nad zájmy EU. Dobře jsme se zachovali třeba v kauze polského masa. EU nám zakázala ho kontrolovat a my ho kontrolujeme dál.

alekis
alekis 16.03.2019 v 09:26

Eicherik
Eicherik 16.03.2019 v 09:35

alekis: Nevěřím. Já bych si polské maso nekoupil, ale jak mám vědět, z čeho vaří v naší jídelně. Ale vaří tam dobře. :-)

Eicherik
Eicherik 16.03.2019 v 09:38

kní: Často píšeš o feminismu. Zajímavý postřeh. Vy ženy z opačného tábora se snažíte diskutovat. Ty, nebo svého času Simona. Za to muži z vašeho tábora se jen marně pokouší mě urazit. :-) To nebude náhoda. ;-)

kní
kní 16.03.2019 v 10:13

Eicheriku, - zase! Pozor na tu práci s informacemi! Vycházejí potom ne výsledky, ale blbiny... :)

Jacck
Jacck 16.03.2019 v 10:27

@Skeeve
Elf? Ne. Jen někdo, kdo má rád tuto zemi, a nerad vidí, jak ji určitá skupina kolaborantů (Zeman, Klaus st, Klaus ml, Okamura apod) táhne kamsi na východ a určitá skupina občanů jim to umožňuje a ještě jim k tomu tleská. To už jsme tady měli v roce 1948, kdy podobní lidé jako ty a Eicherik zvolili komunisty.

kní
kní 16.03.2019 v 10:58

A - Eicheriku - víš proč máš možná dojem, že se snažím diskutovat? To proto, že jedním z mých lidských vzorů je Václav Havel, jeho mírnost a laskavost, a že tyto vlastnosti se snažím v sobě hledat a kultivovat. Též moudrost, ale ta se kultivovat asi moc nedá... :-)

kní
kní 16.03.2019 v 11:01

Apropo - TakySimona! Kam se ztratila a proč, nevíte někdo?

Skallarix
Skallarix 16.03.2019 v 11:10

Eicherik
Eicherik 16.03.2019 v 11:45

Blíží se dvacáté výročí vojenské Operace Spojenecká síla "Operation Allied Force". Mezi veřejností je známa pod lidovým názvem "Humanitární bombardování". Operace trvala od 24.března do 10.června 1999. Mimo jiné byla bombardována i civilní infrastruktura, včetně budovy srbské televize. Odhaduje se, že tomuto bombardování padlo za oběť 2500 civilistů a dalších 5000 bylo zraněných. Velkými zastánci této operace byl náš tehdejší prezident Václav Havel a ministryně zahraničí USA Madeleine Albright.

Jacck
Jacck 16.03.2019 v 11:49

tak si běž Eicheriku stěžovat svému prezidentovi
https://forum24.cz/operaci-ceske-armady-proti-jugoslavii-odsouhlasila-vlada-zemana-ne-havel/

Eicherik
Eicherik 16.03.2019 v 11:53

Jsem zvědavý, jestli Česká televize připraví nějaký pořad "Dnes před dvaceti lety". Zatím jsem nic takového v programu nenašel. Vypadá to, že ČT bude dělat mrtvého brouka.

Jacck
Jacck 16.03.2019 v 11:56

možná se běž raději dívat na Soukupa, ted už ti to vysvětlí tak, aby to odpovídalo tvé intelektuální výbavě

Eicherik
Eicherik 16.03.2019 v 11:58

Jako bych někde zaslechl bzukot neomarxistického komára. :-D

Eicherik
Eicherik 16.03.2019 v 12:07

alekis
alekis 16.03.2019 v 12:27

kní
kní 16.03.2019 v 12:54

Jen si, kluci, pošermujte, mně to nevadí. :-)

tolojza
tolojza 16.03.2019 v 15:01

Jack: diskuse s těmito rudými Uruk-hai Kostěje Nesmrtelného nemá smyslu žádného. Zastavím se u jednoho ze základních kremelských axiomů "všechny velmoci hájí svoje zájmy" (mimo jiné se tu podsouvá, že Rusko je velmoc) - což může ospravedlnit všechno a cokoliv - vrah i oběť mají své zájmy, tož co - stalo se, stalo se - nebuďme naivní a nehodnoťme to - tj. rezignace na mrav na morálku - bezcharakternost. Oni k tomu tak opravdu přistupují a je to základ bezcharakterního bezpáteřního blbství více či méně rafinovaného, dle toho zda jde více o deficit intelektuální či mravní. Jejich řeč jen hájí zájmy "velmoci" - autority a vlastně to říkají otevřeně - tím čí řeči a hesla jen a jen opakují. Ve 20 stol. se tahle podoba zlovolného blbství institucionalizovala a v jedné její adaptaci - v čekistech se traduje a přežívá dodnes. Proto tam hledá a nachází autoritu většina zloblbů mezi národy. Víc než hesla, fráze, floskule a skazky z Rudé Myslivny od nich nelze očekávat, neboť Vás/mne nerespektují jako člověka, ale staví se k nám jako k plakátovací ploše jiných autorit - jako k takovým jakými jsou oni sami.

Vložit příspěvek