Off topic a pověry a bludy všeho druhu
na to je dneska už moc pozdě. mám tu pár detektivek, jedno dílo o hyperprostoru (na to je taky moc pozdě) a Kde končí země od Willise - to jsou takové historky o dobývání nedostupných končin světa.
nemám. mám karty, ale nechce se mi vstávat...;)
Já to sem už jednou napsal, a ono to zmizelo! Fakt! Tady se dějou divný věci :-o
hm, na to je asi taky už moc pozdě. jsem nějakej vláčnej. dneska jsem furt někde pobíhal, tak už jenom tak klepu do mašinky a možná, že už dneska nic číst nebudu. :) To jsem ale lemra líná co?
proč bys mrkala? když zmizíš ty, tak budou spíš mrkat ti, co tě budou zničehonic postrádat.
to je dobrej nápad. ale myslím, že ten, co říkal "když se leknu tak se rozprchnu" nebo jak to bylo, nebyl svěrák. to byl bobeš - tedy rumlena nebo brukner.
Já se nemám dobře. Nechce se mi vstávat, jenomže musím jít do postele. A kromě toho nemám v profilu žádnou knihu jako rozečtenou a oni mi to tam furt vyčítaj. je tam napsáno: zatím tady nemáte žádné knihy. co je jim do toho?
sice už tu vlastně nejsem, ale na tohle musím reagovat. moje sestra, která chtěla být učitelkou, mě údajně naučila číst, když mi ještě ani nebyly čtyři roky - já si na to nepamatuju znám to jen z vyprávění. tenkrát ovšem nebyl internet, ale průkazku do knihovny mi taky dali až když mi bylo šest. do tý doby jsem si půjčoval na její.
no to určitě, ale na druhou stranu... radši to nerozmazávej, nebo se někdo rozhodne body zrušit! ;-p
co se četby týče, hoši si tu na jiné diskusi povídali o Descartesovi, tak jsem se do něj pustil, stejně už se tu válel dlouho bez užitku; nějak jsem pořád neměl tu správnou náladu.
re Descartes: o matematice se tam pochopitelně mluví, mě spíš zajímá analytické myšlení ve spojení s metafyzikou; na to, jak je to povídání staré, to působí místy velmi osvěživým dojmem.
No, to je z Descartovy rozpravy čím dál patrnější. Některé jeho výklady nelze rozluštit bez poznámek pod čarou - ne proto, že by byly tak komplikované, ale protože se pokouší jisté věci vyslovit tak, aniž by se o nich zmínil. Třeba když mluví o Galileovi nebo o tom, že stvoření světa nemuselo proběhnout až tak úplně přesně, jak se o tom píše v Genesis. Je to jako kdyby někdo chtěl vyprávět o tom, že byl odpoledne v cirkusu, ale slovo cirkus by nesmělo zaznít ani jednou.
..že způsob, jakým lidé myslí, je silně podmíněný okolnostmi....a různými okolnostmi. A okolnosti má člověka každý jiné, takže se lidé nedokáží domluvit. A to je úžasná zábava. Setkávám se s tím skoro pořád. Život je hodně pestrý. Než se lidé domluví je už zase všechno jinak. Dokázat se s někým domluvit považuji za umění.
Vložit příspěvek