Off topic a pověry a bludy všeho druhu
no tak ušij klukům spacáčky a vyraž s nima vždycky na dva dny do lesa. ;)
Ale dneska do lesa spát nechoď. Koukám že venku je hnusně. Půl Zahradního města není vidět.
Nojo, panikařil jsem, tady ten mrak pominul dřív, než jsem si stačil všimnout, že už tu zase nejsi.
Ty jsi z Ďáblic nebo odkud, že? Kam tam chodíš do kostela?
My máme tady v Záběhlicích ten malinkatej kostelíček u rybníka - údajně je tam už od dvanáctého století, ale pochybuju, že tam z té doby přežilo něco víc než základy. Pak nám ve Strašnicích postavili takovej pěknej moderní kostel, samý sklo. Musím říct, že já se v kostele vyskytuju velmi vzácně a často tam radši zajdu jen tak mimo dobu bohoslužeb, sednu si, koukám a myslím na důležitý věci. A je mi dost jedno, jestli ten kostel patří katolíkům nebo evangelíkům. Úplně nejradši mám ten nádhernej kostel Srdce Páně na Jiřáku. Kdykoliv jsem tam v okolí, snažím se tam aspoň na chvíli zajít.
No, já jsem takovej křesťan na baterky. Jednak nejsem pokřtěnej - zejména právě proto, že nemám chuť se hlásit k žádné "odnoži" protože mně ty odnože přijdou zbytečný. Vzpomínám si, jak jsem před lety žil ve Vogézách v jedné vesnici a na Štědrý večer jsem byl nejdřív přímo u nás v Breitenbachu v katolickým kostele, zazpíval jsem si Stile nacht, a odtamtud jsme přejeli do jiné vísky, kde zas protestanti zpívali francouzsky. Ty jejich písně jsem sice neznal, ale obojí bylo nádherný.
Text příspěvku byl upraven 28.03.16 v 21:54
nerad čtu o chorobách. a o škodlivých mikropotvorách. jako "žánr" mě to neláká a užitečnost v tom nevidím žádnou, protože jakmile se člověk začne starat o to, jestli na něj někde nečíhají nějaký breberky, je s ním konec. jako když se paranoik v jednom kuse ohlíží přes rameno, jestli ho někdo nesleduje.
mne to skôr pripomína akciu na magnetické nármky - toxop. vinia zo všekého a magetické náramky mali pomôcť tiež od všetkého. Podobne ako pitie klombuchy, nosenie červenej šnúrky.Aby to neskončilo pohonom na papagáje a mačky.Ja moc na biele plášte neverím.
já bílým plášťům věřím, když už není zbytí, ale především se jim snažím vyhýbat - dokud není zbytí. co je proboha klombucha? a k čemu slouží červená šňůrka?
kombucha - zázračná huba - zalievaš pestuješ a piješ ten sajrajt.
červená šnúrka je lacnejšia verzia - nezalievaš, nosíš na ruke. Myslím, že sa o dáva deťom proti urieknutiu. Jantár - drahšia verzia červenej šnúrky - myslím, že sa dáva okolo krku deťom. magetický náramok - asi na ruku.
magnetickej náramek ještě mám někde doma, jeden čas to hrozně frčelo a máma ho dostala od někoho v práci. nějakej čas ho nosila a pak skončil v šupleti, ani nevím, jestli tam ještě je.
no a najmä ma zarazil ten pohon na toxoplazmózu - pretože to môže mať dôsledok na papagáje a mačky. Za hrsť bielych plášťov sa dohodlo, že toto to spôsobuje kto je za to vinný.Už som počula aj verziu, koľko dopravných nehôd má toxoplz.na svedomí.
Vložit příspěvek