Plzeňský sraz čtenářů

DISKUZE » Volná diskuze

MartyMcFly
MartyMcFly 19.01.2012 v 22:24

Zdravím. Řekl jsem si, že založím toto téma a zjistím, kolik lidí by případně přišlo/přijelo na sraz tady v Západočeské metropoli.

Zatím to vypadá tak na 5 lidí, ale byl bych rád, kdybyste se tady přihlásili a/nebo můžete sdělit své připomínky.

Ještě není přesně určen termín, což je jeden z dalších cílů kterých chci dosáhnout.

1)získat lidi
2)domluvit se na termínu
3)realizovat

Corehead
Corehead 19.01.2012 v 22:28

Vřele se hlásím.Byla by to paráda.Je jedno kdy,pokud bude nevlídno,budeme stejně někde uvnitř a pokud až v létě,klidně na nějaé zahrádce.Jen návrh :-).

Text příspěvku byl upraven 19.01.12 v 22:29

MartyMcFly
MartyMcFly 26.01.2012 v 01:01

Výborně, Michale. Abych pravdu řekl, za svůj kratičký život jsem zatím nasbíral zkušenosti jen s interiéry, takže zahrádky a venkovní terasy/stolečky neznám a tak nevím která hospoda/restaurace by na toto byla dobrá. Tedy v případě venkovní stáže.

Takže jsme dva. Tedy v tomto tématu, mám ještě minimálně jednu osobu (přítelkyni) na 100% a dva další lidi možná.

Tohle téma trochu zapadlo po smršti témat zde v sekci Volná diskuze, tak snad se ozve více lidí.

hlosik
hlosik 03.02.2012 v 13:53

Tento sraz také pokládám za skvělý nápad a rád bych se zúčastnil. Jenom si myslím, že je lepší chvíli vyčkat, až se přihlásí větší počet lidí - věřím, že o to bude mít zájem mnohem více čtenářů, jen si toho musí také všimnout. ;)

Corehead
Corehead 03.02.2012 v 14:11

Počkáme,takže 3.To jako v Sedmi statečných :-)

Corehead
Corehead 03.02.2012 v 15:13

:-) Taky si nevzpomenu, Marwine,ale asi Charlie Bronson.Záleží, s čím střílíš...je dostřel a dostřel...ale teda...4.....

Alix
Alix 03.02.2012 v 15:27

Myslím, že James Coburn byl až předposlední, kdo se přidal. Když vešel do hospody, kde stateční seděli a řekl, že změnil názor, byli tam asi už snad všichni?

Alix
Alix 03.02.2012 v 15:39

Marwin - to určitě! Abyste se mi posmívali a odháněli mne, co? Mně se nejvíc vždycky líbil právě Coburn. Kamenná tvář a stručná řeč. Vždycky ho obrekávám, když ho vidím umírat. Horstík je tam ještě milý a nevycválaný koníček. Ale nebudu rušit, vy tu o srazu a kam jsme se to dostali?

nokid
nokid 07.02.2012 v 14:27

ČERVEN (nebo červenec?) už má vyhrazeno Brno pro grill-party. (Viz hlavní diskuze o srazech) Ale můžete mít květen, příp. srpen/září, ty jsou neobsazené.
Protože hlavní diskuze je už dosti obsáhlá, zkopíroval jsem sem grafikon pro rok 2012:

březen - Ostrava
duben - Praha
červen - Brno (zahradní grillparty u Sama)
říjen - Pardubice/Hr.Králové
listopad - Brno výroční po 1.roce

Text příspěvku byl upraven 07.02.12 v 14:32

paulhunter
paulhunter 07.02.2012 v 16:10

nokid: jen bych opravil takovou drobnost - sraz v Ostravě proběhne v únoru, ne v březnu.

Woro
Woro 07.02.2012 v 17:07

To je vtip? Zase se tu přerozdělují měsíce? Plzeňáci, klidně si sraz naplánujte na červen. Nevidím důvod, proč byste nemohli.

Dell
Dell 07.02.2012 v 18:31

Nokide, nemůžu se ubránit pocitu, že ses stylizoval do role vrchního pionýrského vedoucího. Není důvod, proč by si každý nemohl naplánovat sraz kdy chce. Teorie o objížděčích všech srazů je jen teorie, ale i kdyby se takový nadšenec našel, tak by určitě přežil i to, kdyby mu jeden z nich unikl.
Je fajn, že ses chopil organizace srazů v Brně, ale jinak nemáš žádný důvod řešit srazy jinde za někoho jiného.

WEIL
WEIL 07.02.2012 v 23:13

Nokid to myslí dobře. Myslím, že když napíše plánek srazů, a někdo bude chtít navštívit všechny, tak díky přesnému termínu a určení místa je může absolvovat.

Dell
Dell 08.02.2012 v 09:51

Jenže se ještě nikdo takový nenašel. Kdyby se ozval s žádostí o přizpůsobení termínů někdo konkrétní, myslím, že by mu organizátoři srazů vyšli vstříc. Takhle je to úplně zbytečná debata.

nokid
nokid 09.02.2012 v 14:25

Ach jo, to je život! Jak můžete kdo vědět, jestli někdo nechce objíždět jednotlivé srazy?
Termíny jsem navrhnul proto, že kandidátských měst není tolik aby to nešlo pohodlně rozdělit; jinak budou někde 2 či 3 naráz a pak půl roku nic.
Někdo to musí koordinovat. Jinak TGM se rovněž stylizoval do nějaké role, sám, a vidíte - čerpáme z toho dodnes. Mimochodem milý moderátore, není jisté zda ten sraz v Ostravě vůbec bude, ať už v únoru nebo březnu, já zde publikuji svůj původní návrh, jestli se to někde rozhodli nedodržovat, je to problém který ale nehodlám odkývat a tím přijmout za normu. Tak to na vysvětlenou!

paulhunter
paulhunter 09.02.2012 v 15:21

Milý uživateli nokide, ten sraz v Ostravě bude 18. února.
Pokud vám vadí, že by bylo více srazů během jednoho měsíce, dá se to ještě pochopit, ale jelikož v únoru nikdo jiný sraz kromě Ostravy nemá, tak nevidím JEDINÝ důvod, proč by nemohl být.

Opravdu to možná zní hnusně, ale nikdo se vás nebude dovolovat. Srazy vznikají z iniciaty členů a není k tomu potřeba žádné písemné nebo jiné schválení člověka, který s konkrétním srazem nemá nic společného.

Navíc - plánovat srazy na celý rok dopředu je holý nesmysl, protože to záleží také na tom, jak se sejdou uživatelé a kdy budou mít čas. A že bude nějaký měsíc bez srazu? No a co.

Text příspěvku byl upraven 09.02.12 v 15:23

Dell
Dell 10.02.2012 v 15:08

Naprosto souhlasím s Paulhunterem a ještě dodám, že koordinovat to tímto způsobem opravdu nikdo nemusí. Já aspoň se jakéhokoliv klubu SSM účastnit odmítám.

nokid
nokid 12.02.2012 v 13:50

Nemáte pravdu, oba dva.
1)Nikdy jsem netvrdil, že v únoru má termín někdo jiný. Nevhodné je to jak z důvodu epidemie chřipek, tak z důvodu inverze a smogu - včera to bylo ostatně vidět. Únor je nevhodný obecně, pro Ostravu pak 2x!
2)Nejde o to, aby se mě někdo dovoloval. Rozpis vznikl na základě jakéhosi konsensu s ostatními. Dell je prostě z těch, co nechtějí dodržovat pravidla a takoví dovedli Evropu do krize. Když nechce, ať prostě nechodí - mně tedy scházet nebude. Ať si raději vyřeší svoje vztahy s minulostí, např. musel jsem dlouho přemýšlet co to bylo SSM. Bude to asi tím, že já do něj nikdy nevstoupil...
3)Nemusíte se řídit mými radami, stačí řídit se logikou a dohodnutými pravidly - viz obsáhlou hlavní diskuzi o srazech. Plzeň v červnu by odebírala návštěvníky Brnu na MEGAsrazu - to je jisté. Takže se to týká i mě, ne že ne.
Marwin to jen zkusmo navrhl, protože přehlédl naši dohodu jinde. Já ho na to jen upozornil, kdežto Dell chce mermomocí prosazovat svoje demagogie. A to je celé.

Text příspěvku byl upraven 12.02.12 v 13:58

knihomoli
knihomoli 12.02.2012 v 19:20

Mýlíš se Nokide, rozpis vznikl na základě konsensu tebe s tebou. A mám pocit, že to není Dell, kdo tady prosazuje své demagogie. Ale faktem je, že mě vždycky pobavíš. Tak jen houšť. To ti vzkazuje zmutovaná Ostravačka, demagog, který nechce dodržovat pravidla. A když nebudu někam chtít přijít, tak tam fakt nepřijdu. Snad ti nebudu scházet. To by mi bylo opravdu moc líto.

Dell
Dell 13.02.2012 v 10:58

Nokide, já jsem na SSM moc mladá, mě to minulo, Ale přiznávám, že pionýrskému slibu jsem se nevyhnula, přestože jsem chytře onemocněla, zinscenovali nám druhé kolo pro ty, co v tom prvním chyběli.
S minulostí ani vztahy nemám hlubší problém a jsem za to vděčná jednak mnohým vnějším okolnostem, jednak tomu, že určitá pravidla přecejen dodržuju.

Neobávám se, že svým bojkotem některého z dobře zorganizovaných srazů zarmoutím tebe nebo někoho jiného, stejně tak ale nemám strach, že bych porušením tvých pravidel oslabila evropskou měnu či stabilitu EU vůbec.

nokid
nokid 13.02.2012 v 13:37

Nic nechápete. Konsensus vyplynul z obsáhlé hlavní diskuze, dejte si tu práci a pročtěte si ji celou, než něco řeknete. Mimochodem zjistíte, že původně jsem navrhoval Olomouc, když se ale začali hlásit Ostraváci - neřekl jsem ani slova proti; O.K., tedy Ostrava. Tak jaké moje demagogie, jaká moje pravidla!
I to o statečnosti je jen plácání. Ono to až takovou odvahu nevyžadovalo, zažil jsem horší věci. A smogu se nebojím, jen ho prostě nemusím.
Už mě to celé unavuje, vyvracet tyhle liché argumenty. Nenecháme toho? Raději ať se Marwin vyjádří, jestli opravdu nemůže být sraz v Plzni v květnu...

Mayanea
Mayanea 26.02.2012 v 14:11

Tak dobrali jsme se někam k termínu, potažmo místu? A ano, číst diskuzi umím. Jenom mi nějak není jasné, KDY TEDA.
Pokud se stále čeká na nějaké ty statečné do počtu, tak už sklapnu a budu dál čekat. :-))

nokid
nokid 27.02.2012 v 14:11

Opakuji, protože v dubnu se chystá Praha a v červnu GRILL-mega-PÁRTY u Sama v Brně, byl byl vhodný termín pro Plzeň květen. Další ať si už naplánují místní - konkrétní datum a meet point.

MartyMcFly
MartyMcFly 09.03.2012 v 12:44

K otázce který měsíc přistupuji docela pragmaticky - když lidé budou chtít duben, bude to duben. Když květen, nemám nic proti tomu.

Mayanea: Sklapnout nemusíš, psát můžeš, ale já osobně stále čekám kdo/kdy/jak se ozve a jestli se ještě někdo bude chtít přidat.

Není kam spěchat.

MartyMcFly
MartyMcFly 09.03.2012 v 14:08

P.S - Já budu Cal(a)vera (protože jsem strašně slušnej a čestnej, pochopte - a také vám tím hezky vyklidím pole a o těch sedm se poperte).

Také bych vás chtěl upozornit, že kdo se přihlásí, bude muset přetrpět minipřednášku na téma sci-fi - význam, důvod a přínos pro čtenáře.

Muhehe.

Text příspěvku byl upraven 09.03.12 v 20:56

Vložit příspěvek