Pokračování Knižní šifry aneb Sestry v tiku
Jinak tedy, ty detektivky, to je moje smrt. OK, dohrabala jsem se s pomocí těch internetů k 12 a 38, ale 18 stále marná. Narazila jsem na nějaké Q, ale nesedí tam jména :o(
"Dášeňka" samozřejmě taky jasná, když už člověk ví, kde hledat.
48 taky nic, jednoslovný název a přitom se tam ten znak má vlézt několikrát, no to jsem z toho blázen.
18 - tam taky v hádance jména nejsou, jen pohlaví a národnost
48 - ten znak tam je jen jednou, důležitá je mnemotechnická pomůcka (ovšem málo známá) a ta je v množném čísle; z jiného soudku: prostě je to takový "hezoučký" brouček, i v létě je málo vidět (jak se to vezme ;-)
Text příspěvku byl upraven 27.12.18 v 17:22
Angerine: včera jsem Ti posílala taky nápovědy do zpráv a rádoby výsledek č. 41, koukni na to!
Tak koukám, že jsem došla ke správnému výsledku (moje oblíbená dětská knížka je jedna z těch dalších), ale stejně furt nevím jak, ten klíč nechápu.
A zdá se, že Angerine odešla od detektivek k lásce - a dala č. 46 !
castiglione rozlouskla 35 a 53 (ajta, že bych třeba někdy příště použila zrcadlový zápis v hádance? to byl vtip, i když ... ;-)
ale při všech vymoženostech počítačového zobrazení nejrůznějších abeced a typů písma - jestlipak už někde někdo uplatnil to starodávné da Vinciho zrcadlové, nebo jak to vlastně psal?
Text příspěvku byl upraven 27.12.18 v 20:22
ťuk, ťuk :-)
a kdo se toho chopí jako hádanky - postavu i autora bychom měli hned, ještě to drahé dílo? ;-)
Tak konečně mám všechno hotovo - díky vydatné zálivce, za kterou děkuji, drahé sestry! A přichází čas oplatit vám vaši laskavost - zase jednou obrázkovou ;o)
HÁDANKA 55:
https://angerine.rajce.idnes.cz/Knizni_sifra/#KninifraV..jpg
Přidám hned nápovědu, že to není pohádka, právě naopak, příběh byl lehce inspirován skutečnou událostí.
Další nápověda k číslu 55:
Jsem si vědoma toho, že je to nelehké zadání, kdo nečetl, tak vůbec nemá šanci - takže jsem jen zkoušela ;o)
Ano, děj se odehrává v temném lese. (Tudíž to asi nebude žádný veselý a lehkovážný žánr. Chtěly byste být samy v takovém prostředí? Ne? A proč ne?) Ale slovo "les" se v názvu v žádné formě nevyskytuje. Zaměřte se na tu postavu - nebo spíše postavičku..
Neuvěřitelné - ddkk z těch chabých nápověd dala dokupy správnou odpověď!
Jsem šťastná a z rozvernosti vkládám další hádanku (56), která nás zavede úplně jinam než do temných lesů...A jen dodávám: je to klasika :-)
Vložit příspěvek