Politická cenzura literatury, mrzačení literárních děl kvůli politické korektnosti a jejich zneužívání z komerčních důvodů.
Jak probíhá v současné době proces prznění knih? Odkud vychází podnět k těmto úpravám nebo si pisálci przní literaturu sami jak se jim zachce? V tom případě porušují autorský zákon, pokud jim to majitel práv na dílo neschválí. Vydavatelé to vytisknou, těm jde jen o peníze.
NYT budou mít solidní archív; když jim napíšeš, třeba by ti ten článek poslali. I když možná by za to chtěli pár dolarů...
Jsou naše zprzněné knihy nějakým zřetelným způsobem označené?
K úpravě knih by měl být dát majitel aut. práva svolení a mělo by to být v knize zřetelně napsané. Je tomu tak? Setkal se někdo s nějakou upravenou knihou? Já ne, proto se ptám. Děkuji za solidní info.
autor je príliš často nebožtík, aby sa mohol brániť. Knihy nie sú bankovky, nie sú kryté zlatom, nanajvýš prachom.
To woodward..... tak to bych musel přečíst fůru nesouvisejících příspěvků o všem možném, a to se mně jaksi nechce. Takový jsem já-lenochod.
Aj kniha Pan Kaplan má stále třídu rád bola trošku cenzurovaná. V prvej kapitole sa spomína "a pogrom in Poland or a purge in Prague", zatiaľ čo v preklade stojí "štvanice a čistky tam či onde".
Vložit příspěvek