Poznej knihu podle tří indícií
psychoterapeuti a pacienti bojující s pravdou a dramata z toho vyplývající
(román z pera psychiatra)
autora jsme nedávno hádali, kniha vypráví o "nepravdách vyprávěných v typickém uspořádání v ordinaci psychoterapeuta" (originál 1996, u nás 2008)
mladý úředník - omyl v tom, kdo ten úředník vlastně je - dary a "půjčky" jako úplatky od velkých pánů města - včasný odjezd
Scymczak-Goldbergová-Schmitt-Moskowitzová-Pinsky-Bloom-Matsukas-Wilkomirski...a?
Ano, pan Hyman Kaplan (aneb vizuálně výraznější H*Y*M*A*N K*A*P*L*A*N, jak tu ráda často cituji), aneb Pan Kaplan má (stále) třídu rád Leo Rostena. Tolik na "veselů notečku".
Přiznám ,že všechna ta jména už jsem zapomněl. Došlo mi to jen díky panu Pinskému, kterého jsem si nevím proč jako jediného zapamatoval.
Já zas znám hlavně paní Moskowitzovou: "O píďu, pane Kaplan, aspoň o jednu píďu..." (našla jsem tahle jména v jedné ukázce na webu, abych je nemusela vypisovat ručně z knihy, ale to byla pasáž se suplentem kvůli kapénkové nákaze, takže tam řada "studentů-výtečníků" také chybí).
Taak bude to jistojistě Zeměplocha, ale která: slevy oznamují Sekáč, ook zase Knihovníka, tak by to měl být asi průnik díla a postavy - ale ten tak docela nevidím. Takže zůstanu u převeliké Zeměplochy.
Je to opravdu Sekáč, v němž se po celém A-M začaly zjevovat nákupní košíky...
Předávám Denib.
dva spolubydlící v chráněném bydlení - koťata - báseň v kyselém zelí - těhotná sousedka
dva spolubydlící v chráněném bydlení - koťata - báseň v kyselém zelí - těhotná sousedka - "normálnost" - první kocovina
No, po dlouhém pátrání jsem dohledal toto:
https://www.databazeknih.cz/knihy/elling-pokrevni-bratri-35931
Je-li to správně, netuším, neb jsem ještě s knihou neměl tu čest. Ale zdá se, že indicie se v příběhu vyskytují.
Pro samé počítání znaků, slov, stran v knihách. přečtených, nedočtených, rozečtených, odložených, čekajících se nám od včerejšího večera zadrhly snad všechny hádanky.
Zde je to Hun: volám Autor, autor!
Vložit příspěvek