Poznej knihu podle tří indícií
Pomohl mi až ten školou povinný detektiv. Nechápu, jak jsem mohl zapomenout, že táta Evy-Lotty byl pekař...
Nové indicie:
zapálení nadšenci – rivalita – muž, co se jmenuje stejně jako městys
Text příspěvku byl upraven 26.10.17 v 15:42
Muži v offsidu/Muži v ofsajdu
Text příspěvku byl upraven 26.10.17 v 19:09
No jasně. Načeradec se nachází na jihovýchod od Prahy. Autorem je Karel Poláček.
Podáváš.
a co teď:
vandr - ruksak - dívčí jméno
(text světoznámé písně, neoficiální hymny)
Jasně, Waltzing Mati/ylda, kde o žádnou Matyldu z masa a kostí vpravdě nejde...
Dál už nic, to je vše, výše jsem uvedla, že jde "jen" o text písně, nikoli knihu...pro jistotu wikipedie doplňuje: text napsal v roce 1895 básník Banjo Paterson, hudbu s využitím skotského lidového nápěvu složila Christina Macphersonová.
Takže ráda předávám.
To vypadá na Harryho Pottera. Ale který? Kniha by mohla být učebnice v Princi dvojí krve.
Spíše to není ono, ale první indicie, tedy Hedvika, mě naváděla na povídku Co Hedvika neřekla. Je to knížka Cizí děti od J. Kolárové.
Mně bylo divné, že všechny indicie znamenaly sovu. Rozhodně jsem ale až do konce neměla dojem, že thriller Sova by to mohl být (znám, ale mezi zdejšími čtenáři-hádankáři asi moc známá není) - a vida, je.
Text příspěvku byl upraven 27.10.17 v 09:42
Jonáš alias Ramon - v zemi se pohybuje na zapřenou po místním ediktu ohledně jeho lidu - hledání stříbrného relikviáře z dílny jeho otce (již mrtvého)
Jonáš alias Ramon - v zemi se pohybuje na zapřenou, jako jeden z posledních, po místním ediktu ohledně jeho lidu - hledání stříbrného relikviáře z dílny jeho otce (již mrtvého) - ranhojič
se šibenicí nemůžeme už dlouho hnout, tak sem schválně šoupnu jednu indicii k jednoslovnému názvu současného thrilleru:
tulák, pytlák
tulák, pytlák jako původní význam slova - pronásledovatel jako moderní význam slova
ano, Stalker, čeština naneštěstí rovnou převzala anglický termín
Text příspěvku byl upraven 28.10.17 v 18:30
Vložit příspěvek