Poznej knihu podle tří indícií
biki - to je asi odpověď na předchozí otázku?
jedná se o dánské pobřeží
No jo, to si zase se mnou virtuální prostor zahrál, skutečně to měla být odpověď na hádanku soukrome. Tak nic, nová hádanka mi zatím nic neříká.
Ale autor není Dán.... a kniha má poetický název...a není moc čtená
Už budu muset odejít, takže:
roku 2007 získal autor cenu International IMPAC Dublin Literary Award za další z jeho knih...
Zaujalo mne, že když hádáte mezi sebou - je to hned...
Můžete mi to vysvětlit???
Tak jsem se horko těžko propracovala k poslednímu zadání a našla i doplňující nápovědu, podle ní je to:
Nor Per Petterson - Jeg forbanner tidens elv, v češtině to zní vážně melodičtěji (nikoli líp): Proklínám řeku času
(zkusila jsem jeho Na Sibiř, ale nezaujalo)
Intelektuálka mě pobavila. Je tu taková hadačská mafie. Já na bráchu, brácha ...
:-)))
Soukroma - je to dobře... velice pěkná kniha a tak málo čtenářů...
A to s tou mafií - také se mi to tak zdá...
Nejsem si jistá, zda tu chci dál předávat informace o literatuře.
Nechám tomu čas.
Předávám...
Hádám tu pro radost, svou zejména.
Když tu moje zadání visí déle, odpověď je k dohledání obtížnější, nebo tu ostřílení hadači nejsou zrovna přítomni. Toť celé, podle mne.
Domněnky a vztahovačnost jsou nanic.
Nojo, ono to tak zpočátku bylo běžné - všichni jsme si jen tak hráli pro radost a pro srandu králíkům - a když některá hádanka stála den, dva tři bez pohybu a vývoje..., jakáž pomoc, všichni jsme chápali, že nejen hádankou živ je člověk. Později se tu objevila jakási zběsilost, snaha všechny honit jako v robotárně a vůbec podivné způsoby, neúcta k zavedeným zvyklostem a pravidlům a koneckonců i neúcta ke spoluhráčům. Myslím, že právě tyto nepříjemné tendence odsud zahnaly spoustu původních hráčů i zakladatelů jednotlivých vláken. Nelíbí se mi to, ale zvykl jsem si.
woodward - ano, takhle bych to řekla. mám tu dost oblíbených a říkala jsem si, proč nehádají. ve hře musí být pro všechny stejná pravidla. zrovna u tebe vím, že ty načteno máš.
já už se vyjadřovat nebudu, vždycky mi taková podivná prohlášení (a od intelektuálky, inteli?, už to považuji za více či méně skryté invektivy vůči mé osobě, sice to nechápu, ale nemám zapotřebí se tím dále zabývat; navíc poznámka o pravidlech tedy přišla z té nepatřičné strany), minimálně narušující chod vlákna a pokud možno od těch, kdo jsou tady nejnovější (musela jsem se zase vrátit zpět a stejně těm pasážím mezi hádankami a indiciemi vůbec nerozumím) otráví chuť vymýšlet hádanky, takže pak ani nemá cenu hádat
Ulriška to vlastně popsala dobře, jsou tu tací, kteří se povětšinou přihlašují jen jednou denně (už jsem si zvykla), já jsem pracovně na webu skoro pořád, takže u svých hádanek, kde není odezva půl dne už začnu být nervozní a přihazuji nápovědy, navíc tu není moc zvykem (a to je dobře) rušit vlákno výkřikem "já nevím", "propána co to tak může být", které by zadavateli naznačily, že se tou jeho hádankou někdo vůbec zabývá - nezbývá než doufat (nebo tiše zoufat)
takže si zadejte další hádanku kdokoli, kdo máte něco pěkného na mysli
Text příspěvku byl upraven 21.03.18 v 09:58
Nejde o to, kdo má nebo nemá načteno. hlavně se nesmí zapomínat, že je to jen hra. jednoduchá hra s jednoduchými pravidly. Má-li někdo pocit, že z ní musí čerpat poučení, ať si čerpá, ale ať to necpe ostatním. Někdo má načteno, někdo gůglí, někdo se třeba zeptá doma babičky, na tom nezáleží. U každý hádanky je jasně řečeno, nač se zadávající ptá a co je třeba uhádnout. Když se někdo místo dvouslovné odpovědi rozhodne napsat půlstránkové pojednání, je to jeho věc, ale rozhodně nemůže od ostatních "vymáhat" doplňující informace, na které se hádanka neptá, pod záminkou, že si dotyčný autor nebo jeho dílo "zaslouží" zmínku o tom či onom. Nejsme ve škole. Hrajeme si!
taky propadám panice, když někdo nereaguje na mou hádnku, že to všechny přestalo bavit.
aby to nezapadlo a hádalo se dál:
vzdávám se zadání ve prospěch kohokoli jiného, kdo má po ruce pěkné tři indicie
I já bubi, ale chápu že tu nikdo není 24hod. Každý máme jiné představy, já zrovna v době kdy je tu největší frekvence, tj. večer, zálezam s knížkou do pelechu.
Ale kdyby mě to nebavilo, tak se z vlákna odhlasim.
Vložit příspěvek