Poznej knihu podle tří indícií
Dobře, přidáme:
jezírka – okřídlený kůň – zvonek – prsteny dvou barev – kandelábr
Ale tak už:
jezírka – okřídlený kůň – zvonek – prsteny dvou barev – kandelábr – Gábina – čaroděj a čarodějnice
Tedy, na to, že knihu tu má v přečtených asi 3.500 lidí, se hádankáři moc nečiní...
jezírka – okřídlený kůň – zvonek
prsteny dvou barev – kandelábr – Gábina
čaroděj a čarodějnice – Anglie – lev
Dobře, tak že by takto?
jezírka – okřídlený kůň – zvonek
prsteny dvou barev – kandelábr – Gábina
čaroděj a čarodějnice – Anglie – lev
Diviš – strýc – 7dílná série
nečetla jsem, ale když takhle dlouho nikdo nic (a jinde si taky vzali zadávající tak nějak ne-dovolenou), tak indicie mne vedou k jedinému:
Letopisy Narnie, příp. jenom první díl Lev, čarodějnice a skříň?
C. S. Lewis
Děkuji ti za to, že ses zapojila. Opravdu se zdá, že jsou všichni na dovolené. :-)
Autor i série jsou správně, ale díly žel ne. Pokud máš chuť, jukni do nějakého stručného vejcucu obsahů a jistě indentifikuješ správný díl raz dva.
tak třeba ... Čarodějův synovec - odhadem i dle počtu čtenářů
Text příspěvku byl upraven 21.08.21 v 19:07
Jo jo, tak to je přesně on. Vlastně jsi i měla prve pravdu, když jsi napsala, že jde o 1. díl série. Chronologicky je totiž Čarodějův synovec opravdu první, až napsán jako předposlední.
Jsi na tahu!
schválně jak dlouho tu bude "strašit" zcela odlišná klasika (než přidám průrazné indicie...;-):
HÁDANKA
mistr - abbé - roajalista
Perlička: přečteno prý 3205x, takže překvapivě nijak zvlášť nezaostává za předchozím, až mě to udivilo...
Text příspěvku byl upraven 21.08.21 v 19:42
já věděla, že to nebude na první dobrou, přesně podle knihy, takže co takhle (samozřejmě také přesně podle knihy):
mistr - abbé - roajalista
plavčík - kanovník - major
Text příspěvku byl upraven 22.08.21 v 10:10
Zajímavý pokus, ale tímto směrem jsme nemířili. Musíte jít do meziválečné literatury...
Christieovka Dům na úskalí (mně by se víc líbil Dům na útesu, ale to byla snad jen hra/film)
ostrov a zatmění - podezření na vraždu/y - monolog - kolíčky
(mistr hororu)
- ostrov v Maine a zatmění slunce
- podezření na vraždu/y: zabila manžela? zabila zaměstnavatelku?
- monolog: výpověď na policii
- zaměstnavatelka? kolíčky!
(mistr současného hororu, ale toto je bezvadné vybočení z utorova žánru)
- ostrov v Maine a zatmění slunce (to zatmění je ve více knihách)
- podezření na vraždu/y: zabila manžela? zabila zaměstnavatelku?
- monolog titulní hrdinky: výpověď na policii
- zaměstnavatelka? kolíčky!
(mistr současného hororu je správně, ale toto je bezvadné vybočení z autorova žánru) + zfilmováno
Vložit příspěvek