Poznej knihu podle tří indícií
Tak dlouho se chodí s obrázky do dějin, až se kniha uhodne? (Přiznám se, že tu knihu, která byla řešením hádanky, neznám.)
No nic, jdu přemýšlet nad zadáním.
Je to vlastně povídka, ale nedávno vyšla samostatně jako e-kniha:
pergamen - lebka - nářadí
Chtěl jsem v odpovědi také využít spojku -li, ale pak jsem si uvědomil, jak by to znělo.
Je to Zlatý skarabeus od Poea.
No jo, Poe je prostě klasik. Tak pojďme od skarabea k jiné zvířeně:
mravenci – orebice – kudlanka
zahlédla jsem "orebice", a to se mi vybaví jen Jak voní tymián,... ale tenhle hmyz tam asi nebyl, tak to bude jenom nutkavý výkřik do tmy
Kdepak, výkřik do tmy mířil přesně. V knize Pagnol mj. vypráví, jak sledoval boj kudlanky proti mravencům. Lov orebic už je klasika...
Podáváš!
jejda, to jsem si pěkně nadrobila, běžně se snažím vláknu vyhnout (nesleduji, ale oko někdy ulpí na indiciích mezi novými diskusními příspěvky), neb mi to nejde, ale tohle pro mnohé bude jistě lehoulinká hračka:
Bali - uran - KLDR
ten to opravdu je
dámy, zadejte se, tedy podělte se o zadání - domluvte se, Maanna načla a Pavlína197 doťukla, tak aby to bylo spravedlivé
Pavlína197: Ale uhodla jste vy,jen si užijte zadávání, mne nic nenapadá...
Tak se podařilo. A teď zadám taky něco lehkého
Alice - bohaté egyptské rodiny - útěk z islámu
Citace - hned jak jsem přišla na svět, byla jsem odsouzena. Rozsudek padl, žena.
Že by Panenky z ráje - B. Wood? Ale už jsem to četla strašně dávno, takže si to moc nepamatuju.
Jsou to ony. Taky jsem četla dávno, něco si ještě pamatuji a ty můžeš pokračovat
Trochu mi to trvalo, až konečně nápad na hádanku:
videopřenos - mrtvé dívky - sestra
Vložit příspěvek