Poznejte knihu podle první věty
Zkusím přidat druhou větu:
Když sklidili nádobí od snídaně, matka jí beze slova podala balíček v hnědém papíru a vystrčila ji ven.
První kapitole předchází krátký prolog, jehož první věta toho prozrazuje příliš.
Když jsem ráno odjížděla z domova, zbývalo ještě několik hodin do rozednění.
'V období podzimních dešťů nakupoval šéfredaktor Olli Suominen deštníky a zapomínal je po celém Jyväskylä. Nedopatřením se také stal členem filmového klubu.'
A joo... Omlouvám se.
Nakonec na ulici vynosil i všechan nábytek, co zbyl. Trvalo to jen pár chvil.
"Je pozdě - na všechno je pozdě," řekl jsem si. V té době jsem často mluvíval sám se sebou.
Nápověda:
Ukázka je z jedné z posledních knih již nežijícího autora, který se narodil v některé s námi sousedící zemi, avšak většinu života prožil ve Spojených státech amerických, kam před 2.sv. válkou emigroval. Většinu knih (možná všechny) psal v jazyce jehož uživatelé jsou roztroušeni po celém světě.
Kniha má černobílou obálku, na které jsou tři postavy, jedna čelem, jedna zády a jedna bokem k pozorovateli.
Ale to je asi až moc návodná nápověda :-)
Certifikát - Singer?
Tento druh literatury vůbec nevyhledávám, bez nápověd bych ani netušila.
Ano, je to správně. Já jsem to zatím nečetl a Bůh ví, jestli se k tomu někdy dostanu, ale z nějakých důvodu to mám v knihovně.
Jak řekl Umberto Eco, k čemu mít v domácí knihovně vše přečteno:-)
'Teprve když byla Laura Warrenová na půl cesty přes Atlantik, došlo jí, jak moc je v hajzlu.'
Vložit příspěvek