Poznejte knihu podle první věty
ano...
přesněji Další zápisky...
Text příspěvku byl upraven 16.11.24 v 11:01
"Když Andrea Douglasová-Brownová spěchala prázdnou hlavní ulicí, chodník se v měsíčním světle leskl."
Cimický dostal pět let natvrdo. Je to sice málo a pozdě, ale chtěla bych si myslet, že se v ČR přístup k sexuálnímu násilí přece jen trochu mění.
Pět let je sice málo, ale v jeho případě to klidně může být zároveň doživotí. To samozřejmě nemění nic na tom, že je to strašně málo a že navždy zůstane někde zapsané, že za tak hrozné věci se dávají tak mizerné tresty.
Byl jsem v naši knihovně na výprodej knih a natrefil jsem tam asi na pět knih od Cimického - leží tam už dost dlouho a nikdo o ně nejeví zájem. To je svým způsobem taky trest.
Text příspěvku byl upraven 15.11.24 v 17:27
O vězení mi ani tak nejde (vzhledem k jeho věku a že se bude ještě určitě odvolávat a kdesi cosi), mám i na vězení jako instituci dost negativní názor a dala by se vést debata, jestli jsou podobná zařízení vůbec k něčemu.
Důležité mi přijde hlavně rozhodnutí, že je vinný ve všech ohledech, v zemi, kde se sexuální násilí bagatelizuje ('řekla si o to', 'chtějí ho obrat', 'vzpomněla si po dvaceti letech', bla bla), autority se často slepě uznávají a leckdo je běžně titulován roztomilými výrazy 'hysterka' a 'magor', o pohrdání lidmi se skutečnými psychickými problémy nemluvě. Já jsem to moc nesledovala, ale podvědomě jsem očekávala, že z toho vyvázne, takže mě to příjemně překvapilo.
Nic jsem od něj nikdy nečetla a jeden jeho výplod, co jsem našla doma v krabici, jsem vyhodila do papíru.
Odmítl se svým obětem omluvit s výmluvou, že jim nechce ještě víc ublížit. Myslím, že se měl jmenovat Cynický.
To by jim stejně moc nepomohlo.
Mimochodem, nedávno jsem zjistila, že v nejmenované nemocnici v mém kraji pracuje doktor, který byl propuštěn z vězení za vraždu své milenky (snad jí rozřezal a hodil do řeky, teď nevím přesně). Takový radostný článek, jak to všichni vědí a sestry s ním stejně chtějí mít službu.
České zdravotnictví a celý náš systém je noční můra.
Text příspěvku byl upraven 15.11.24 v 18:01
Vložit příspěvek