Poznejte knihu podle první věty
Přidávám další větu. A téma zůstává: vánoce...
'Většina z nich stála a choulila se podél stěn, neboť skrovný počet umělohmotných židlí byl už dávno obsazen.'
Kdo si neví rady s hádankou (já taky ne), může se podělit o oblíbený vánoční film.
Moje topka je Black Christmas (1974), temnější vánoční noc těžko nalézt, z toho asi vyplývá můj vztah k těmto svátkům.-)
Potom vánoční epizoda Akt X, kterou si letos chci osvěžit.
Ne každý miluje vánoční "bláznění", a proto Luther s Norou plánují před vánocemi utéct na okružní plavbu lodí po Karibiku.
'O mnoho let později, když stál před popravčí četou, vzpomněl si plukovník Aureliano Buendia na ono vzdálené odpoledne, kdy ho otec vzal k cikánům, aby si prohlédl led.'
Nemůže.
Doufala jsem tedy, že se někdo podělí o oblíbené vánoční filmy či seriálové epizody.
Dost mě překvapilo, že je tu ta kniha poprvé. Taková klasika; byl jsem si téměř jistý, že už tu byla, a ono ne.
Co se týká oblíbených filmů: teď jsem se podruhé podíval na Lásku nebeskou, rád bych se podíval na Bergmanovo Fany a Alexandr, ale má to 3 hodiny!
Nikdy neopomenu podívat se na slovenskou klasiku Rysavá jalovica - to je prostě geniální kousek. Českým moderním pohádkám na ČT se vyhýbám obloukem.
Nebyla, ale i kdyby, tak je to jedno. Myslím, že ještě pořád několik notoricky známých vět zbývá.
Nevím, jestli to teď mám vůbec říkat, ve středu jsme na Lásku nebeskou koukali a ještě se z toho traumatu vzpamatovávám:-) Kromě dvou scén - tanečku Hugh Granta a balení dárku Rowana Atkinsona - radši bez komentáře:-)
Česká posedlost pohádkami jde naprosto mimo mě. Na milost vezmu tak Šíleně smutnou princeznu.
Tak jo, tady je další z těch notoricky známých vět, která zde taky ještě nezazněla:
Ameriko Bonasera seděl v síni 3. newyorského trestního soudu a čekal na spravedlnost; na pomstu mužům, kteří tak surově ublížili jeho dceři a kteří se ji pokusili zneuctít.
Ačkoliv nemám rád všechna ta přirovnání a podobenství, kterými doktor Vlach proplétá své temperamentní řeči, uznávám, že na tom názorném příkladu s kavárnou, člověkem a mísou koblih něco je.
Takový děcko to je malý, sotva pět jí je, ale jak ona umí lhat a podvádět, to žádný děcko neumí.
Jen několik dní poté, co jsem tu vychvalovala Black Christmas jako nejlepší vánoční film (ve skutečnosti je to jeden z nejlepších filmů vůbec), přišla zpráva, že představitelka hlavní role Olivia Hussey zemřela ve věku 73 let. V ČR bude víc známa jako nejvíce se Shakespearově představě (pravděpodobně) blížící Julie, ze Zeffirelliho verze z r. 1968.
Dodatek: Včera se hádal Saturnin a dnes se objevila zpráva, že zemřela Jana Synková, která hrála ve filmu tetu Kateřinu. To už je trochu přízračné.
Vložit příspěvek