Poznejte knihu podle první věty

DISKUZE » Volná diskuze

opice1956
opice1956 23.12.2024 v 11:34

Přidávám další větu. A téma zůstává: vánoce...

'Většina z nich stála a choulila se podél stěn, neboť skrovný počet umělohmotných židlí byl už dávno obsazen.'

Calypso
Calypso 24.12.2024 v 15:05

Kdo si neví rady s hádankou (já taky ne), může se podělit o oblíbený vánoční film.

Moje topka je Black Christmas (1974), temnější vánoční noc těžko nalézt, z toho asi vyplývá můj vztah k těmto svátkům.-)

Potom vánoční epizoda Akt X, kterou si letos chci osvěžit.

opice1956
opice1956 24.12.2024 v 18:20

Ne každý miluje vánoční "bláznění", a proto Luther s Norou plánují před vánocemi utéct na okružní plavbu lodí po Karibiku.

Calypso
Calypso předevčírem v 09:57

Tak když nikdo nic...

John Grisham - Vánoce nebudou!

opice1956
opice1956 předevčírem v 11:03

je to tak

Calypso
Calypso předevčírem v 11:24

'O mnoho let později, když stál před popravčí četou, vzpomněl si plukovník Aureliano Buendia na ono vzdálené odpoledne, kdy ho otec vzal k cikánům, aby si prohlédl led.'

jant02
jant02 předevčírem v 12:56

To nemůže být nic jiného než Sto roků samoty.

Calypso
Calypso předevčírem v 14:29

Nemůže.

Doufala jsem tedy, že se někdo podělí o oblíbené vánoční filmy či seriálové epizody.

jant02
jant02 předevčírem v 17:28

Dost mě překvapilo, že je tu ta kniha poprvé. Taková klasika; byl jsem si téměř jistý, že už tu byla, a ono ne.
Co se týká oblíbených filmů: teď jsem se podruhé podíval na Lásku nebeskou, rád bych se podíval na Bergmanovo Fany a Alexandr, ale má to 3 hodiny!
Nikdy neopomenu podívat se na slovenskou klasiku Rysavá jalovica - to je prostě geniální kousek. Českým moderním pohádkám na ČT se vyhýbám obloukem.

Calypso
Calypso předevčírem v 17:42

Nebyla, ale i kdyby, tak je to jedno. Myslím, že ještě pořád několik notoricky známých vět zbývá.

Nevím, jestli to teď mám vůbec říkat, ve středu jsme na Lásku nebeskou koukali a ještě se z toho traumatu vzpamatovávám:-) Kromě dvou scén - tanečku Hugh Granta a balení dárku Rowana Atkinsona - radši bez komentáře:-)
Česká posedlost pohádkami jde naprosto mimo mě. Na milost vezmu tak Šíleně smutnou princeznu.

jant02
jant02 předevčírem v 18:10

Tak jo, tady je další z těch notoricky známých vět, která zde taky ještě nezazněla:
Ameriko Bonasera seděl v síni 3. newyorského trestního soudu a čekal na spravedlnost; na pomstu mužům, kteří tak surově ublížili jeho dceři a kteří se ji pokusili zneuctít.

Koka
Koka předevčírem v 18:13

M. Puzo: Kmotr

jant02
jant02 předevčírem v 19:26

Je to tak.

Koka
Koka předevčírem v 19:43

Ačkoliv nemám rád všechna ta přirovnání a podobenství, kterými doktor Vlach proplétá své temperamentní řeči, uznávám, že na tom názorném příkladu s kavárnou, člověkem a mísou koblih něco je.

m.gray
m.gray předevčírem v 19:56

Saturnin :-)

Koka
Koka předevčírem v 19:58

No kdo jiný :=)

m.gray
m.gray předevčírem v 20:06

Takový děcko to je malý, sotva pět jí je, ale jak ona umí lhat a podvádět, to žádný děcko neumí.

Calypso
Calypso včera v 13:28

Jen několik dní poté, co jsem tu vychvalovala Black Christmas jako nejlepší vánoční film (ve skutečnosti je to jeden z nejlepších filmů vůbec), přišla zpráva, že představitelka hlavní role Olivia Hussey zemřela ve věku 73 let. V ČR bude víc známa jako nejvíce se Shakespearově představě (pravděpodobně) blížící Julie, ze Zeffirelliho verze z r. 1968.

Calypso
Calypso včera v 14:04

Dodatek: Včera se hádal Saturnin a dnes se objevila zpráva, že zemřela Jana Synková, která hrála ve filmu tetu Kateřinu. To už je trochu přízračné.

m.gray
m.gray včera v 19:33

Další věta:
Však já se po ní dobře dívám. A vyčuraná je taky až na půdu.

Vložit příspěvek