Poznejte knihu podle první věty
V roce svých devadesátin jsem se rozhodl věnovat si noc ztřeštěné lásky s nedospělou pannou.
jant02 - Nevím, co to je, ale zatím nejvíc žaludek dráždící první věta. Ewwww:-)
Edit: Není to zase Marquez?
Text příspěvku byl upraven 12.06.23 v 15:57
Někomu to může dráždit žaludek, ale jsou údajně jedinci, kterým to dráždí i jiné partie :-)
Nevím, jestli to mohu prozradit, když Vaše odpověď je taková polovičatá, ale třeba mě nikdo neukamenuje. Ano, je to Marquez, už jen zjistit, který titul.
Na paměť mým smutným courám.
Nevím přesně, proč mi naskočil, nemám ho moc načteného (v podstatě jen Sto roků samoty a to už dávno), ale mám ho nějak asociovaného se starými mužskými, co slintají nad extrémními mladicemi a koukám, že možná oprávněně:-)
Ano, máte pravdu, a to zřejmě i v posledním slově Vašeho příspěvků :-)
Jiný kraj, jiný mrav. Jižní Amerika holt není střední Evropa.
Podle anotace a délky bych si to případně i přečetla, ač ta první věta je maximálně odrazující:-)
Nicméně pravá morální zpustlost přijde s následující hádankou.
'Byl jsem vychováván sám, a pokud má paměť sahá, vždy jsem prahl po sexuálních zkušenostech.'
Anglický překlad ovšem vyznívá trochu jinak:
'I grew up very much alone, and as far back as I recall I was frightened of anything sexual.'
Originál neposoudím, zcela nepřekvapivě je francouzsky:-)
Teď mě pobavilo, když se hned po mém příspěvku v diskuzi 'Trojslovný příběh' objevil markýz de Sade:-D - ten to ale není
Nejdřív mě napadlo, že by to mohlo být něco od Philipa Rotha, ten ovšem nepíše francouzsky. Pak jsem díky anglickému překladu (což považuji za nápovědu) zjistil, že je to:
Příběh oka - Georges Bataille
Chtěla jsem poukázat na nesrovnalost v překladu, ale jako nápověda to funguje taky:-) Je to tak.
Prozradím, že se jedná o dílo významného irského spisovatele a dramatika, představitele absurdního dramatu - do této kategorie se řadí i jeho zřejmě nejznámější "kousek".
Ukázka je z jednoho jeho románu, který spolu s dalšími dvěma tvoří trilogii.
'Já na znamení nedám, myslím ale, že člověk pozná, když se na něj žene průser.'
Osmdesátkový horor, odehrávající se v Maine, ale ne od Kinga, to by mohlo napovědět:-)
(Po sezoně mě taky napadlo jako první.)
Mám nejen to potěšení oznámit vám dnes nález tohoto úžasného archivu, který mimo jiné obsahuje monumentální sbírku rukopisů na riduliánském krystalovém papíře, ale mám také čest předložit vám důkazy o autentičnosti našich objevů a sdělit vám, proč se domníváme, že jsme objevili původní deníky (%@&×&*@*@ zde si dovolím škrtnout jméno, klasika, která jistě půjde uhádnout i bez té extrémně velké nápovědy, už tam je jedna velká tak jako tak, pokud nepoznáte bez googleni.)
Vložit příspěvek