Poznejte knihu podle první věty
Kde se vzali, tu se vzali, objevili se na úzké, měsíčním svitem zalité silničce pár metrů od sebe dva muži.
Do povědomí veřejnosti se autor dostal díky jeho působení v televizních pořadech.
Hledaná kniha má v názvu přivlastňovací zájmeno.
Zářijové slunce horce pražilo na letiště Le Bourget, když cestující přecházeli letištní plochu a nastupovali do dopravního letadla Prometheus, které mělo za několik minut odletět do Croydonu.
Narodil jsem se v Bombaji... za onoho času.
Text příspěvku byl upraven 15.06.23 v 16:16
Druha veta: "Tereza už stál za barem, usrkával ranní kafe a rozjařeně Alsase vítal."
Tak nakladatelství Petr Štengl jsem ani neznala (ale něco lákavého jsem tam objevila, takže bezva).
Prostě něco střelím - Kulturtréger?
Neco jineho :) Myslim, ze anotace knihy stopro prozradi, ze prvni dve vety jsou prave z te knihy.
Na vrcholu zoufalství - Vojtěch Varyš?
Zrovna jsem si přečetla o jeho osudu. Název je asi vypovídající:-(
Autor následující hádanky si vyřešil život stejným způsobem, ve stejném věku.
'Masitý balón hlavy obepínala zelená lovecká čepice.'
Aaach. Spolceni hlupcu - J.K. Toole, na stredni jedna z mych nejoblibenejsich knih!
Text příspěvku byl upraven 18.06.23 v 09:10
První mě napadl Dick Francis, potom Bukowski. Přišlo mi pravděpodobnější, že Nlua bude fanynka Hanka, tak jsem vyšmejdila, že je to - Kapitán odešel na oběd a námořníci převzali velení.
Já mám radši jeho poezii, ale tohle má taky něco do sebe - 'Kdybych nechodil na dostihy, měl bych spoustu času.'
Kočky jsou stereotypně považovány za tvora, který je více oblíben u žen a už jsem párkrát přemýšlela nad tím, že jejich největší milovníci z řad literátů (Bukowski, Hemingway a Heinlein) měli (minimálně dva) dost 'macho' image a (všichni tři) dost svérázný vztah k opačnému pohlaví.
Text příspěvku byl upraven 18.06.23 v 12:15
Vložit příspěvek