Poznejte knihu podle první věty
Vypadá to, že jsem zadal příliš těžkou hádanku. Popadl jsem první knihu, která mi v knihovně přišla do ruky, vypsal první větu a teprve potom zjistil, že kniha tu nemá ani deset hodnocení. Teď budu muset vymyslet nějakou nápovědu, která povede k odhalení knihy.
Je to kniha od španělského (již nežijícího) autora, který za svá díla získal spoustu (především španělských) literárních cen. Z jeho bohatého díla bylo do češtiny přeloženo jen několik titulů, tady na Databázi jich je pět.
Nejde ani tak o počet hodnocení, jako spíš o to, že věta není dohledatelná:-)
Nakonec se tu ale uhodne všechno!
Tipnu si Poslední odpoledne s Terezou - Juan Marsé (ale to má přesně deset hodnocení, tak asi vedle).
Bohužel ne.
Prozradím, že autor zemřel ve stejném roce jako Juan Marsé a narodil se o několik let dříve.
Historie jednoho podzimu - José Jiménez Lozano
Tohle bylo opravdu hodně těžké, tím spíš, že tato osoba ani není na wiki seznamu španělských spisovatelů.
Na rozdíl od Wikipedie, na Calypso je spoleh vždy :-)
Já se polepším a budu se snažit dávat lehčí úkoly.
Je to správně
Děkuji:-) Po knižních detektivech ale bohužel na trhu práce nebude příliš velká poptávka:-)
Když nám začala Halloween sezona, tak následující bude jednoduchá. Kdo uhodne, nechť klidně dál pokračuje:
'Tak především byl říjen, měsíc, který má pro chlapce zvláštní kouzlo.'
Přihodilo se to tehdy v létě, kdy se Evy Carlénové tak zhoršilo zdraví.
Nikdo nezná tuhle detektivku vydanou u nás loni švédskému autorovi, kterému u nás vyšlo už celkem šest knih? Za jednu z dostal ocenění Bästa svenska kriminalroman. Má vystudovanou kriminologie a k psaní si chodí utíkat od vyučování na Stockholmské univerzitě. Byť ne každému asi nesedne, že nepíše nijak zvlášť...jemně.
Když si Cross odemykal kolo zaparkované v přístřešku před bristolským sídlem oddělení vražd, uslyšel za sebou nějaký zvuk.
Ne ne, tohle je jiný Cross jménem
George.
Ukázka je z jeho třetího případu.
'Snažíme-li se jednání Japonců pochopit, otázky vyžadující odpověď nejnaléhavěji jsou nasnadě.'
Jedná se o literaturu faktu, pojednávající o jedné z nejhrůznějších událostí historie.
Ok. Ještě napovím, že od autorky je to zde na databázi jediná kniha a její život skončil tragicky, dost možná i vlivem psaní tohoto díla.
Tak pokud někdo napíše událost, tak se od toho odpíchneme. V češtině o ní toho příliš vydáno nebylo (bohužel).
Vložit příspěvek