Poznejte knihu podle první věty

Já už jen dodám, že v roce 1968 v Československu podle povídky vznikl film Balada o sedmi oběšených, který na různých světových filmových festivalech posbíral významná ocenění, avšak po protestech ze Sovětského svazu putoval do trezoru.

'Červenec 1925, třicet mil na východ od Los Angeles - Poprvé jsem viděla film v osmi letech.'
(komiks)

v komiksech se vůbec nevyznám, ale objevila jsem aspoň pro sebe novou postavu: Ella Cinders

Já taky nijak moc ne, ale téma Hollywoodu 20. let je pro mě příliš lákavé - čímž i napovídám.

"Dva roky už uplynuly od té doby, co jsem dopsal dlouhou historii o tom, jak jsem já, TCDNG /moje zkratka titulního jména/, mrzák, koktavec a hlupák rodiny, který svým ctižádostivým, krvežíznivým příbuzným nestál ani za to, aby ho popravili, trávili, donutili k sebevraždě, poslali do vyhnanství na pustý ostrov nebo umučili hladem (tak si totiž jeden druhého odklízeli z cesty), tedy jak jsem je všechny přežil ..."
/zatím nedokončuji první dlouhatánskou větu výraznou pointou - ale tuším, že bude někdo vědět i bez ní/

výborně! Tušení nezklamalo ;-)
Text příspěvku byl upraven 12.12.23 v 19:51

Moji rodiče se brali v den, kdy vybouchl Černobyl.
Dávám úplně jednoduchou první větu a kdo knihu odhalíte, nečekejte, prosím, na utvrzení. Napište hned svou další, protože já teď budu bohužel dva dny bez internetu.

Našla jsem, že se jedná o Poupátka - Hana Lehečková, ale snadné to až tak nebylo.

'Svou první velrybu jsem spatřil toho dne, kdy jsem uprchl ze San Franciska.'

Jediné české vydání vyšlo v Odeonu v tehdy populární edici Čtení na dovolenou.

No nebude, Moby Dick přece začíná tou větou, kterou zná snad každý:-)
Ještě napovím, že je to jediná věc, která od tohoto autora kdy česky vyšla.

Tak, tedy sem přicházejí lidé, aby žili, byl bych spíš myslel, že se zde umírá.
(omlouvám se Calypso, vypadá to, že už zase zadávám knihu o umírání, ale kdo ví, možná je to právě o životě - zatím nemám přečteno, tak to nevím)

/trochu protiklad k předchozímu "umírání", ale vlastně jen trochu.../:
"V roce 1860 se ještě slušelo přivést dítě na svět doma."
Vložit příspěvek