Poznejte knihu podle první věty
Jsou to Egotistické vzpomínky, nikoli "Egoistické".
Proč myslíte. že nejsou správně pojmenované?
Vyhledávač mi nachází pouze 'egoistické', včetně české wiki. Teď jsem se na stránkách jednoho antikvariátu podívala na detail a vskutku jsou to 'egotistické', nicméně reflektováno to moc není.
Text příspěvku byl upraven 30.01.24 v 22:50
Já myslím, že to bude tím, že všechna ta "chytrá" zařízení automaticky opravují "domnělé" chyby :-) Já knihu mám a opravdu jsou to Egotistické vzpomínky.
'Hektor vypadal jako hrdina. Na první pohled bylo znát, že je hotov přejít od slov k činům, odvážně čelit všem nebezpečím našeho zbytnělého člověčenstva, objímat davy žen, pořádat prázdniny v kruhu rodiny, vést ve výtahu rozpravy se sousedy a v případě skvělé formy pochopit i filmy Davida Lynche.'
Když muže postihne nemoc, touží po přítomnosti matky; není-li nablízku ona, musí se spokojit s jinými ženami.
Zkusím napovědět.
Jedná se o román jednoho z nejoceňovanějších amerických autorů. Mimo jiné je držitelem Man Bookerovy ceny, Pulitzerovy ceny, ale také třeba Ceny Karla Čapka, nebo Ceny Franze Kafky.
To bude něco od Philipa Rotha. Jelikož ani trochu nechápu, proč je oceňovaný, nechám finální rozluštění na někom jiném:-)
Ano, autor je správně. Snad si někdo troufne něco tipnout. Teoreticky by se to snad dalo vydedukovat z anotace, případně i z názvu.
Bohužel ne. Spíš jsem měl na mysli spojitost se slovem nemoc.
(ale máte pravdu, Portnoyův komplex, se tváří, že by to mohlo být ono)
Před pěti lety jsem strávila nepříliš vyvedenou noc se studentem, který mi už rok psal a chtěl se se mnou setkat.
'Jaroslav Smolař, pocházející z hokynářské rodiny, jež od nepaměti žila v Praze, úředník Živnostenské banky, asi třicetiletý muž, bydlící nyní na Smíchově v Královské třídě s přítelem a kolegou Janem Opoleckým, synem hajného z jižních Čech, nedávno přeloženým z brněnské filiálky do Prahy, seděl v únoru v neděli doma.'
Skvěle, to jsem nečekala, když to tady nemá ani jediné hodnocení. Nicméně film je můj oblíbený z té doby:-)
Ja neznam ani knihu, ani film, ale podle anotace se zda, ze by to mohla byt legrace!
Zadani:
INICIÁLA první velké písmeno A, začátek má být řádný odhodlaný.
Napoveda: Dilo nedavno znovu vyslo v knize s dvouslovnym nazvem v edici zamerene na klicova dila ceske literatury.
Vložit příspěvek