Poznejte knihu podle první věty
Já jsem tu pořád, jen vás prostě nestíhám. Ale se zájmem to sleduji :-).
Akorát jsem na dovolené, tak mám omezený výběr knih...
"Kdyby se čeští hokejoví junioři neprobojovali na turnaji ve Stockholmu do finále, Helena se Šárkou by nejspíš prožily další běžný týden."
Zadani:
Jak jsem tak stála v podkrovním skladišti Přírodovědného muzea a v narudlé skříni stálo proti mně to černé tělo, vzpomněla jsem si, jak mi Ferenc vyprávěl o prazvláštním vztahu poutajícím Angela Solimana k muzeu.
Zadání:
Stalo se to v roce 1932, kdy státní věznice byla stále v Cold Mountain.
Hotel U Skály se krčil v místě, kde se údolí řeky Arvy zužovalo do jakéhosi trychtýře vedoucího mezi skalami, asi tři kilometry východně od Sagas.
'Stále vzpomínám na onen den, kdy mě ještě za svítání otec poprvé zavedl na pohřebiště zapomenutých knih.'
On - neboť o jeho pohlaví nebylo pochyb, byť současná móda je poněkud maskovala - právě sekal do hlavy Maura, která se houpala na trámu.
Po dlouhe dobe neco, co jsem mohla psat bez googleni.
Zadani:
Když nastaly nejkratší, ospalé zimní dny, uzavřené z obou stran – jitrem i večerem – do kožešinových okrajů příšeří, v té době, kdy se město čím dál tím hlouběji rozvětvovalo do labyrintů zimních nocí, s námahou přivolávaných krátkým rozedněním nazpět do stavu střízlivosti – byl můj otec už ztracen, zaprodán a přísahou zavázán tamté sféře.
Text příspěvku byl upraven 18.03.24 v 20:24
Napoveda:
Polsky autor povidek pisici v prvni polovine 20. stol. Povidka v zadani dala nazev cele (skvele) knize.
Nene. Nazev povidky je ale take dvouslovny. Na databazi hodnotilo knihu vice nez 80 ctenaru a hodnoceni ma skoro 85 procent.
Vložit příspěvek