Poznejte knihu podle první věty
Z Choroby jsem se probral ve věku čtyřiceti pěti let, klidný, tichý, duševně zdráv a celkem v pořádku až na ochablá játra a vzhled vypůjčeného těla společný všem, kteří Chorobu přežijí...
K vánocům přál jsem si potkana, doufalť jsem, že se mi dostane slov podněcujících k básni, jež pojedná o výchově lidského rodu.
Nápověda:
Tahle první věta není tak úplně první větou, protože ji předchází věta, která popisuje, o čem bude následující kapitola pojednávat. Tohle členění je v celé knize, každé kapitole předchází jakási anotace, a pak teprve začíná kapitola.
Kniha je zařazena zde na Databázi ve veřejném seznamu s názvem Potkal potkan potkana
Teď to chce něco jednoduchého. Kdo uhodne, nechť pokračuje dále.
'Byli jsme čtyři - Jiří, Vilém Samuel Harris, já a Montmorency.'
podle toho posledního - Tři muži ... ve člunu? na cestách? o psu samozřejmě nemluvě
S dovolení poruším trochu zdejší pravidla a uvedu knihu věnováním autorky. Jedná se o zbrusu nový román ještě teplý z tiskárny, očekávaný závěr trilogie, ... (tak aby to bylo k odhalení a třeba jako námět ke čtení, nebo naopak varování před nepříjemným obsahem):
"Tuto knihu věnuji lidem,
které nacionalismus, nacismus a komunismus
připravily o život, domov. kořeny a důstojnost."
'Klíčová část učení Pluthera Quexa, nejoslavovanějšího dramatika Druhého dominia, říká, že v každém příběhu, ať je jeho záměr sebeambicióznější a námět sebeopravdovější, je vždy místo jen pro tři herce.'
Objemná kniha vyšla česky dvakrát. Poprvé rozdělena do dvou svazků, podruhé v jednom, ale s podstatně horším překladem.
Po pauze zpátky a zpětně dary a úsměvy k ročnímu výročí :)
Zadání:
Dějiny nás zklamaly, ale na tom nezáleží.
Vložit příspěvek