Poznejte knihu podle první věty
Dne 26. července 1864, za silného severovýchodního větru, plula na vlnách Severního průlivu plnou parou nádherná jachta.
Z pustého nebe zářilo ukrutné slunce, jako olověná pamětní mince svítilo na prérii u řeky Zambezi, na úzkou stezku, která prérii protínala, a na armádu černých mravenců, připravených k boji, jež po ní pochodovala.
Tohle bude určitě jednoduché: "Světem panuje skálopevné přesvědčení, že svobodný muž, který má slušné jmění, se neobejde bez ženušky."
Trochu se omlouvám, že jsem neodolala... Jedu totiž za chvíli pryč a mám s sebou jen málo známou odbornou knihu vydanou v 90. letech - myslím, že dost nedohledatelnou... Takže pokud někdo máte v zásobě nějaký tip na zadání, klidně po mně převezměte štafetu - jinak se zadání dočkáte až v sobotu večer...
Maanna: já navrhuji zkusit to s tou odbornou, třeba to zrovna někdo bude znát a pokud se knihu podaří odhalit, může to někoho obohatit.
Pokud se Vám do toho opravdu nechce, tak by mohla pokračovat zakladatelka vlákna Calypso.
Zadejte tu odbornou, uhadne se tu vse. Ja ted nezvladam ani diakritiku, natoz dalsi zadani.
Koukam, ze seznamy (pro me velmi vyuzivana funkce) jsou nove presunuty do sekce 'Prehled'. Zase klikani navic, porad.
Toto je postezovani, ne nova veta.
Nic mě nebolí. Zvláštní!
Tak děkuji za trpělivost (nebyla jsem chvíli ani online). Tu odbornou knihu sem opravdu dávat nechci - má tu ostatně dvě přečtení a jedno hodnocení. Takže raději sáhnu po beletrii.
Text příspěvku byl upraven 06.05.24 v 11:09
Vložit příspěvek