Poznejte knihu podle první věty
Člověk nemusí být vojákem účastnícím se válečného konfliktu ani navštívit uprchlický tábor v Sýrii nebo Kongu, aby se setkal s traumatem.
Také si to plánuji přečíst. Jsem ráda, že u nás něco takového vůbec vychází, povědomí o duševním zdraví je v naší zemi tristní.
Nyní velmi snadná věta, kdo uhodne, tak může v klidu pokračovat. Dnes jsem byla na výletě za velrybami, ale schovávaly se.
'Říkejte mi Izmael.'
Calypso: Vřele doporučuji, je výborná. A situace se přece jen malinko lepší, i když od ideálu jsme samozřejmě na míle daleko.
Tento nápis byl na skleněných dveřích malého krámku, ale takhle vypadal jen tehdy, když se člověk díval z vnitřku šeré místnosti skrz sklo ven na ulici.
(před touto větou jsou zrcadlově převrácená písmenka nápisu, která sem neumím převést)
Po bouřlivém večeru, jenž dnes na nebi rozžehl místo zlatých červánků na sta plamenných bleskův a rachotem hromových ran rouhavě přehlušil zbožný hlahol klekání, přivalila se na Prahu mlhavá noc, černá jako prsť hrobová, těžká jako víko z rakve, neproniknutelná jako budoucnost.
Ze světových metropolí je Paříž patrně ta, kde jsou nejpěkněji seskupeny stavitelské památky.
Román byl v originále poprvé vydán r. 1989. Letos je to dvacet let, co jeho celkem plodný autor skonal.
Vložit příspěvek