Poznejte knihu podle první věty
Tak u řecké mytologie ještě zůstaneme (spoiler, ale ten je i na obálce). Jen trochu změníme žánr a prozradím, že ač byl autor dosti plodný, tak od něj nic jiného v češtině k mání není.
'V klášteře Bílých otců to nebylo zlé.'
Kniha má také jednoslovný název a spisovatel pochází ze země, která se ve zdejších hrách moc často nevyskytuje.
Kdo nechce hádat, tak se může podělit o oblíbený film s Delonem. U mě vyhrává Zatmění (L'eclisse) od Antonioniho, v závěsu se drží první Ripleyovská adaptace V plném slunci, kde se nic jiného než Delonova krása ani vnímat nedá.
Tak u mě vyhrává Černý tulipán spolu se Sicilským klanem. A i v Poloviční šanci z roku 1998 mu to pořád sluší.
Není, je z menší a obskurnější země. Literárně se země nejvíce proslavila nejspíš díky jednomu z nejslavnějších detektivů. Země má vícero oficiálních jazyků, hledaný psal dvěma nejvíce používanými.
Když se při zemi setká studená fronta s teplou, začne masa teplého vzduchu stoupat k nebi. Rodí se bouře. Déšť a blesky, voda a oheň.
'Jako malá holka jsem se celé hodiny procházela v tichých lesích za naším domem v Louisianě a prozpěvovala si přitom.'
Vložit příspěvek