Prvá veta v knihe na rozčítanej stránke
Plnými doušky hltala vzduch a modlila se, aby se jí nechtělo zvracet, zvolnila tempo a opatrně pustila psa z vodítka.
(Útěk na venkov - Julie Caplinová)
Královský písař nebyl zrovna příkladný věřící,ale utěšovalo ho, že stejnými bolestmi zad trpí i pražský arcibiskup. ( Letopisy královské komory III. Trpké víno - Vlastimil Vondruška)
Přitiskl Palec na studené kovové tlačítko a kdesi uvnitř v domě se rozezněl zvonek.
(J. Nesbø - Spasitel)
Zajistíš mi volný průchod k Horní bráně. ( Letopisy královské komory III. Trpké víno - Vlastimil Vondruška)
Ve společenské místnosti Domova to v radiátoru cvakalo, jakoby na něj někdo házel kamínky.
(J. Nesbø - Spasitel)
Pes bez jediného náznaku studu žuchnul zadkem na podlahu vedle pohovky a spokojeně vrtěl ocasem.
Hannah mi někdy kupuje oblečení, které prý více sedí "mým tvarům", jenže já tvrdím, že žádné tvary nemám.
(Jessie Cave - Soumrak)
Text příspěvku byl upraven 09.09.23 v 15:44
V Gøteborské ulici se rozsvítily pouliční lampy.
(J. Nesbø - Spasitel)
Pokračovala ve skicování a načrtla pro Cuthberta nový, docela okázalý klobouk.
Nervózní jsem byl ještě dalších pár dní, ale nakonec jsem se začal uklid'novat.(Maddox -Melanie Moreland)
O Fadim a jeho únosu s námi nemluvili.
(Riad Sattouf - Jednou budeš Arab 5)
Takhle se to opravdu stalo - zatímco ve zpravodajství běžely záběry z největší tragédie, která se v Londýně za Danova života odehrála, diváci jejich kanálu se prohýbali smíchy u stejného příběhu, ale v parodické mystifikaci, jež pak najednou nikomu legrační nepřipadala.
(Faith Hogan - Dámský klub půlnočního plavání)
A on se přiznal, že má ve své kajutě takový nepořádek, že by šel radši k ní.
(P. Hartl - Okamžiky štěstí)
Ella se pokradmu rozhlédla po místnosti.
Uchopila lžíci a bezmyšlenkovitě si nabrala kaši. ( Letopisy královské komory III. - Klášterní kostnice-Vlastimil Vondruška)
Meredith zoufale zápasila s kovovými pouty, kterými měla připoutané nohy a ruce k operačnímu stolu.
(L. J. Smith - Slabé místo)
Pod nohama jim zakřupal písek, jak Bonnie vedla Elenu stále blíž k řece.
(L. J. Smith - Slabé místo)
Řeka 9 se rychle hnala a vzdouvala v korytu tak, že Společenstvu připadala jako úplě jiný tok než ten,který dobře znali. (Nová divočina - Diane Cook)
Přitáhla Jamieho k sobě - byl mnohem vyšší než ona, i v tom se kromě postavy a vzhledu podobal otci - a vlepila mu hlasitou, mlaskavou pusu.
(Simone St. James - Zlomené duše)
V druhém bytě škemral starý pán na ošetřovatelce, aby mu našla jeho školní brašnu a odvezla ho do školy v Marrasvirtě, protože už je pozdě a on se bojí, že dostane od učitele pravítkem přes prsty.
(Pasi Ilmari Jääskeläinen - Den falešné kočky)
Vložit příspěvek