Prvá veta v knihe na rozčítanej stránke
Předpokládám, že hodláš zaujmout svoje místo ve společnosti?
(J. Quinn - Vévoda a já)
Milada se rozhodla,že zůstane. (Aristokratka u královského dvora -Evžen Boček)
UPRAVENÁ STAŘENKA V MALEBNÉ VENKOVSKÉ KRAJINĚ - radost pohledět!
(Stará dáma vaří jed - Arto Paasilinna)
Paní Tichá už je taky v limbu,přestože tvrdila že má cestovní horečku a kvůli obavám z havárie letadla prý oka nezamhouří. (Aristokratka u královského dvora -Evžen Boček)
Text příspěvku byl upraven 27.09.23 v 18:55
Pod draka někdo napsal inkoustem drobounká slova, která jsem zprvu považoval za arabštinu jako ta přísloví na okrajích.
(Elizabeth Kostova - Historička)
Pokud nemá Linnea nic proti, vynosí je Jaako nahoru až zítra ráno, může třeba požádat o pomoc domovníka.
(Stará dáma vaří jed - Arto Paasilinna)
Jsem doma a projíždím si appku, přes kterou sleduju ostatní, což je skvělá pomůcka pro mámy a manželky, které chtějí mít otěže v rukou.
(Kaira Rouda - Oblíbená dcera)
Akorát se chystáme vstoupit do hustého porostu stromů, který obklopuje jezero.
(Lucy Foley - Štvanice)
Štefan posílá na obecní úřad stížnosti, ve kterých se emotivně rozepisuje o tom, jak její zvěřinec smrdí až do vesnice a hosté z jeho chalupy kvůli tomu odjíždějí uprostřed pobytu (ve skutečnosti mu vadí, že mu je Žofie přetahuje.
(M. Klevisová - Prokletý kraj)
Možná by nerozeznal barvu něčí uniformy, kdyby v bitvě zacílil zbraň.
(Anne Tyler - Amatérská svatba)
Arabellu trápilo pomyšlení,že přítelkyně zkolabovala kvůli ní. (Květy v poušti - Elizabeth Haran)
Ale to už ji odváželi na operační sál, takže se začala tvářit odhodlaně.
(U. Wilhelm - Sedm barev krve)
V šest hodin startovala pravidelná hodnocení, na kterých se posuzovalo, jak pracujeme, studujeme, žijeme, a hlavně jak tvrdý ideologický boj vedeme.
(Nina Špitálníková - Severka)
Několik prvních dnů poté,co jim seržant Menner oznámil,že se skupina aboridžinců vypravila podél kolejí do Maree,měli Edward a Clarice výbornou náladu. (Květy v poušti - Elizabeth Haran)
Ráno v porodnici začalo jako obvykle postrkováním kovového kýblu po dlažbě a hlasitým pokřikováním uklizeček.
(P. Křivánková - Chalupa)
Strážní na kontrolním místě vypadali nervózně.
(B. Minier - Na okraji propasti)
Čísla mi plula kolem hlavy jako hvězdy.
(Pařížská knihovna - Janet Skeslien Charlesová)
Ve čtvrtek jem se tupě potloukal po škole,nebyl jsem k ničemu,protože jsem obětoval spánek na oltář oprav cvičení páté B. (Hra s čísly - Dick Francis)
Vložit příspěvek