...třeba někoho zaujme v literatuře
encyklopedie: já Tvé filosofii půjčování rozumím a je mi dokonce i sympatická, ale každý to má jinak. :-)
R.E.M.: druhý odkaz skutečně otevřít nejde.
To bude asi tým, že v tom odkaze je medzera a tiež je tam dvakrát www. a raz http. Ak to správne chápem, počítač berie medzeru ako koniec odkazu a www alebo http ako začiatok odkazu, preto to nefunguje ako jeden odkaz.
No když už jsi zmínil toho Exnera, tak od soboty začíná nové televizní zpracování tohoto našeho českého Maigreta. :-)
V barokních prostorách pražské Písecké brány si lze do 5. září prohlédnout retrospektivní výstavu Tři čtvrtě století s humorem kreslíře a vědce Pavla Kantorka. Ten zemřel 3. srpna v kanadském Torontu. Expozici tvoří čtyři desítky velkoformátových tisků s jeho černobílými i barevnými vtipy. Jsou rozvěšené v interiéru na panelech po obvodových zdech.
(Zdroj: Novinky.cz)
A nějaké kresby jsou taky vystavené v malešickém parku.
Text příspěvku byl upraven 28.08.17 v 13:44
Já jsem to neviděl a docela mě to mrzí. Snad to půjde pustit v archívu ČT.
Tak v archívu jsem Šťastné údolí nenašel, ale ČT opakuje 1. díl v pondělí ve 23:40.
encyklopedie: Já tyhle "skládky" nepoužívám. V tomhle jsem trochu staromódní. :-)
Nějakým zázrakem se mi nepodařilo usnout a zhlédla jsem...rozhodně to stojí za ponocování...
Eicherik, i kdyby to nevyšlo, "premiéra" je naštěstí v lidštějším čase. Myslím, že i bez toho prvního dílu se chytnete:)
siena: Mě když něco baví, tak neusnu. Navíc je hlavní hrdinka v mém věku, tak je mi o to sympatičtější. :-)
Franz Kafka, než zemřel, také ustavil ve své závěti, že jeho dosud nepublikovaná díla mají být zničena. Leč vykonavatel jeho posední vůle, Max Brod, Kafkovo přání neakceptoval a do té doby neznámá díla vydal. Svět si tak mohl přečíst Ameriku, Zámek i Proces.
Vyhovět přání nebo nevyhovět, toť otázka…
:-) máš pravdu...ale ono je to spíše k pláči
Text příspěvku byl upraven 04.09.17 v 15:33
Technická rada. Pokud ještě někdo "jedete" v CD a DVD jako třeba já a máte tento nosič poškrábaný a "skáče" vám, tak existuje mašinka TDR, která to dokáže opravit. Samozřejmě nedokáže opravit každé CD. Já takhle řešil jedno raritní CD, které jsem sehnal z druhé ruky a které bych dnes už těžko ještě sehnal. Oprava stála 59,- Kč. :-)
Koukala jsem včera večer na první díl minisérie Boj o těžkou vodu a rozhodně si nenechám utéct zbytek...
Ona televize není zde příliš vyhledávané médium, ale určitě nejsme jen dva, co koukali, budou koukat, i na něco jiného...Zpracování se mi jeví po "norsky" strohé, přitom námětů k přemýšlení až až, že zdaleka není "nejdůležitější" samotná akce Gunnerside. O historii a zapojení severských států do II. světové války je, si myslím, malé povědomí. Proto bych také neztracovala všechny severské detektivky, dá se v nich dočíst mnoho zajímavého.
A jen na okraj...už v první scéně, kdy přebírá Werner Heisenberger NC za fyziku, jsem si říkala, to je přeci Národní muzeum...pátrala jsem a potvrdila si, že seriál byl natáčen i v Praze:)
Text příspěvku byl upraven 10.09.17 v 19:22
Ano, seriál začal zajímavě a zájemcům o tu problematiku jen připomínám, že ten příběh již byl kdysi, v 1965 sfilmován:
https://www.csfd.cz/film/6419-hrdinove-z-telemarku/prehled/
ovšem Američan Kirk Douglas a další američtí a britští herci moc neuměli na lyžích, proto je v lyžařských scénách zastoupilo národní reprezentační družstvo norských lyžařů.
Encyklopedie, já vím, že by se ti to líbilo, být tu se sienou jen "sami dva", ale musím ti zkazit radost, je nás tu přece jenom víc, i když jen jako "mlčící většina".
Seriál vypadá skvěle, už jsem si na smetišti vyhrabal i toho Běhounka, tak jsem zvědav.
Mimochodem, moc dobře vypadá i britský seriál Viktorie (pátek, ČT2).
Text příspěvku byl upraven 11.09.17 v 09:44
Ano je nás tu více, ale většinou nemám, co bych.
Ten seriál Viktorie na ČT 2 mě taky zaujal, ostatní zde zmiňované nemám čas sledovat, možná až dítko povyroste a nebo když to najdu v archivu, což některé vůbec nelze.
Jen tak dál ...
Mě zaujal Boj o těžkou vodu a podle vašich hodnocení minisérie vypadá slibně. Doufám, že se na 1. díl stihnu podívat než ho v archivu zablokují.
encyklopedie: No ale to hlavní, ta dvanáctka mi tam chybí. :-)
Každopádně mě ten Jaroslav Velinský zaujal a až se vrhnu do náruče naší veřejné knihovny, tak se po nějakém podívám. :-)
Text příspěvku byl upraven 15.09.17 v 20:00
O tom, že dvanáctka byla jsem nepochyboval. V tom komentáři šlo zjevně o to, nakolik byla rozšířená v hospodách. :-)
encyklopedie: Děkuji za doplnění. :-)
Vložit příspěvek