...třeba někoho zaujme v literatuře
Je čas na Ždímáka: "Můžeme být rádi, ty vole, že se Pepa udržel a nedal mu přes hubu."
https://youtu.be/0Ab1TytgTsc
Hele není v tom testu chyba ve 3. otázce? Barunka se jmenovala Panklová, ne?
Nočnípták: ano i ne.
z vysvětlivek vydání z roku 1987:
"Matka B. Němcové, která se provdala za Jana Pankla, podkoního kněžny Kateřiny Zaháňské. S ní pobýval otec B. Němcové často mimo Ratibořice a domov. Náchodské panství, k němuž patřily i Ratibořice, kam se Panklovi (v Babičce nazývaní Proškovi) přistěhovali v r. 1820."
reader.007; díky za připomenutí. To je teda ostuda, že jsem to zapomněla. Babičku mám moc ráda a vlastním jich docela dost. S ilustracemi od různých ilustrátorů. Jenomže už dlouho jsem ji nečetla. A z různých knih o Boženě Němcové mám zafixováno Panklová. Z toho vyplývá, že si musím dávat pozor, aby mne nakonec nenavštívil ten Němec co stále schovává všechny věci.
Duha bohužel vzbuzuje negativní emoce. Nesouhlasné reakce některých rodičů chápu.
Myslím, že skutečný důvod proč duha vzbuzuje negativní emoce, je úplně jiný. Že jsou lidi naštvaný, že konec duhy neexistuje, takže nemohou okrást skřítka o jeho poklad. Tak si frustraci vybíjí zde :/
encykloedie: Stínohra vypadá dobře. :)
K duze, vadí mi to, co se dělá z běžných věcí. Lidi za tím hledají to, co za tím není.
Duha byla pro většinu dětí jen duha, na které se učily barvy. Byla i v učebnici angličtiny, to by mě docela zajímalo, zda to také sneslo vlnu kritiky a mohlo by se pokračovat.
Pro mě je duha prostě jen duha a nechápu negativní reakce, že na besídce měli duhu, která znázorňuje proces v přírodě a to jen kvůli lidem, co si duhu vybrali jako své logo a dalším,kteří se toho hned chytí, že je to přeci propagace něčeho.
Kam tohle spěje.
Lenka.Vílka: To mě pobavilo. :)
Text příspěvku byl upraven 27.05.21 v 07:42
Nějaký ten pátek zpátky to odnesl symbol štěstí užívaný v Asii, Indiány apod. Teď to odnesla duha.
Fuj , kam jsme to došli. Duha - něco tak krásnýho, co nám dal Bůh , vzbuzuje pohoršení a nenávist - svět se zbláznil, se opakuji, promiňte.
Duha se objevila po potopě na důkaz Božího slibu, že už nebude trestat zemi vodou. Tak zjednodušeně řečeno.
Text příspěvku byl upraven 27.05.21 v 07:55
Akce vyvolává reakci. Tudíž teď v Německu cpou někteří jedinci mleté maso do zástrček nabíječek pro elektromobily.
Dojde ke zkratu a nabíječka je nepoužitelná.
Protežování elektromobilů a až agresivní kampaň proti spalovacím motorům vede některé jedince (kteří podle mne nemají příliš úcty k majetku druhých) k této agresi.
A ještě zpátky k duze a duhové vlajce. V některých školách v Americe už se vedle americké vlajky vyvěšují i LGBTQ+ a BLM vlajky. Zdroj: https://youtu.be/J0bPct9jLaY
Vložit příspěvek