...třeba někoho zaujme v literatuře
Dneska od 14,00 dávali na Prima Max film Zaslaná pošta, část první. Zatím jsem to jen nahrála, neb můj muž na cosi zíral. Až se podívám, podám další informace.
Jo, a část druhou dávají za týden.
U nás kromě prvňáčků oceňovali i nejmladšího čtenáře. Bylo jím několikaměsíční robátko. :)
O seriálu Babylon Berlin jsem slyšel samou chválu. Škoda, že to ČT zatím nevysílala. :-)
Čtení Magnetů jsem přerušil a teď čtu Exnera. Na Mokrou rybu jsem zatím neměl štěstí, ale mám ji vysoko na seznamu. :-)
Encyklopedie : taky díky za kvíz a výsledek též potěšil.
Raksa. A : zaslaná pošta od Pratchetta je výborně natočená, golemové skvělí.
Chtěla bych tu upozornit na další titul Paola Cognettiho :
DIVOKÝ KLUK
Po knize Osm hor opět příběh o úniku z civilizace.
Hrdina si pronajme chatu v horách, aby v osamění přemýšlel o tom, co vlastně v životě chce.
Kniha je prezentována jako deník - filozofická meditace - cestovní zápisky.
Já se do ní určitě podívám.
Tak to bych asi nemohla si dát na celý měsíc jedno tak specifické téma. Baví mě po dočtení prohrabovat a vnímat, která že mě to chytí kniha právě teď. Ale budiž, přeji hezký indiánský srpen :-)
encyklopedie, když jsi loni lozil po horách, tak ti napíšu, co mě rozveselilo nedávno. Ruská televize dává občas takový pořad, jmenuje se to Starše vsech. A měli tam (mezi jinými, co dělají jiné věci) také takového strejce. A ten vyprávěl, jak chtěl oslavit 85 let a kamarád mu řekl, co bysme to slavili někde v restauraci - vylezem na Kazbek. Takže vylezli na Kazbek, dokonce ukazovali video, co při výstupu natočili. A sranda byla, když dědek vykládal, že je nějakej Japonec, co chce oslavit devadesátku na Mount Everestu, a mrknul na moderátora a pravil: "Ale první devadesátník tam nebude - je o rok mladší než já!"
Encyklopedie - to je zajímavý a to jen v srpnu? Je fakt, že k jednomu tématu jdou dohledat i různé žánry. Letos jsme měli dětský tábor v "Africe" a tak jsem si dohledala a půjčila, narychlo, v knihovně román z Afriky, ale byl to průměr. Co bylo výborný, když jsme byli v Maďarsku, tak jsem si s sebou zrovinka vzala knihu o Sisi a jejím pobytu v Uhrách a to bylo moc fajn.
Vložit příspěvek