Uhodněte dětskou knížku (hra pro děti i dospělé)
Tak úplně to nesedí, ale zkusím: Gustav Mikusch - Studnice pověstí z moravských Sudet.
Teda je to zajímavé, ale tyhle dvě knížky vydalo stejné nakladatelství. Každopádně, v názvu žluté, hojně ilustrované knížky, s kouzelným textem původním textem 19.století, je zmíněno i jméno hory kam se parta studentů se svým pedagogem vydala. Dalo by se říct, že knížka je o počátku turismu, a co všechno museli lidé bez běžně dostupných map, turistických značek, či GPS, absolvovat.
Název knihy odráží specifičnost obsažených textů. Uvnitř se můžete setkat se stonožkou a jednonohem, Hokusajem, chlapcem, který dělá stojku na hlavě, vosou, letadlem, loupežníky, Popelkou nebo Mozartem.
To je souborné vydání, takže se jistě dá uznat, i když v tomhle případě neznáme ten speciální účel, který se v názvu odráží.
Takže se stále hledá.... a ten specifický účel jsou Uspávanky?
Text příspěvku byl upraven 21.10.24 v 13:14
Fajn, tak něco jednoduššího. Je to kniha plná sebraných děl jednoho skvělého , bohužel polozapomenutého, tvůrce. Bavili ho indiáni, proto vytvořil příběhy o dětství jednoho z nejznámějších, či třeba o návštěvě jistého týpka vychovaného v pralese, u nás. I tyhle série, jsou mimo jiných, součástí této ,,hledané" knížky.
Text příspěvku byl upraven 22.10.24 v 06:10
Další nápověda je, že autorovo příjmení může někdo používat i jako jméno.
Text příspěvku byl upraven 24.10.24 v 12:11
Jé, Karel Franta. Malého Vinnetoua jsme měli doma, ale nějak mi to neseplo. Hledaná kniha je tedy Kniha komiksů?
Jo, přesně. :) Je tam Malý Vinnetou, Návštěva z pralesa aneb Tarzan synek divočiny, námořnická dobrodružství SOS a plno dalších komiksů...
Jako malý jsem to miloval. Škoda, že tyhle krásné práce s duší, už pozvolna převálcovává komerce a digiprázdnota.
No, tak jsem si posteskl, a nyní, samozřejmě, zadáváte Vy.
Text příspěvku byl upraven 24.10.24 v 12:23
Bohatě (a vtipně) ilustrovaná knižní série pro malé děti se odehrává na přívětivé farmě a hrdinkou je hospodářské zvíře, které se projevuje jako malé dítě: je zvědavé, plné úžasu, bezprostřední a bezelstné, přestože někdy natropí pěknou neplechu. U nás vyšly tři díly a s hlavní postavou se můžeme setkat i v podobě animovaného seriálu, i když tam ji pro mě nepochopitelně přejmenovali.
Text příspěvku byl upraven 24.10.24 v 12:40
Hlavní postava se kamarádí s pošťákem a pomáhá mu roznášet poštu. Autor pochází z Německa a chopil se textu i ilustrací. Knihy u nás vyšly už skoro před deseti lety, v roce 2020 pak natočili seriál ve francouzsko-lucembursko-německé koprodukci.
Přesně ta. Roztomilost. Vážně jsem ale nepochopila, proč z ní v televizi udělali Henriettu.
Klasický dobrodružný příběh začíná v hostinci na pobřeží nálezem staré mapy.
Vložit příspěvek