Uhodněte dětskou knížku (hra pro děti i dospělé)
Ano! Hezká knížečka, ale četlo ji tu jen velmi málo lidí, jak jsem se dívala. Pokračujete.
Na malém městě, kde je zrovna i cirkus, dvě děti (děvče a chlapec) plní různé úkoly, aby do svého držení dostaly drobný předmět specifické barvy.
Mezi úkoly, které si děti zadávají, patří pomalovat věžní hodiny, nemluvit nebo přivést cirkusové zvíře...
Autorka je Švédka, ale ne ta nejslavnější
Název je dvouslovný a označuje předmět (barva a věc), který si děti předávají, pokud úspěšně splní úkol. Předmět pak je cenný jen pro ně dva, v zastavárně by za něj nedostali ani korunu.
Text příspěvku byl upraven 14.08.21 v 22:19
No vida, že se to nakonec povedlo:-) Ona už je starší, ale jako dítě jsem ji milovala, tak jsem ji chtěla trochu připomenout.
Bohužel jsem nečetla, dospěla jsem k výsledku podle nápověd:-(
Ale k nové otázce. Partička dospívajících dětí najde v opuštěnem domě kořist z loupeže. Rozhodnou se pachatele vypátrat sami. O dobrodružství a nebezpečné situace samozřejmě není nouze.
Odehrává se sice o vánočních prázdninách, ale po sněhu a ledu není v této části světa ani stopy.
Jsme totiž na tropickém ostrově. Tři chlapci a dvě dívky vypátrali úkryt podloudníků a lupičů, ale zločinci je unesli a ponechali samotné v džungli .
Autor psal dobrodružné knihy pro mládež, historické romány, knihy z prostředí Orientu. Nedávno jsme ho hledali ve vedlejším vlákně.
Nejznámější autorova knížka pro děti se rovněž odehrává na moři a v džungli.
Fabricius mne napadl záhy, ale Tajemství starého venkovského sídla tedy neznám...
Sláva ,konečně se někdo ozval, už týden si tu povídám sama se sebou a to není žádná zábava:-) .Ano, je to přesně tak, jedna z mých oblíbených v dětství. S díky předávám.
Mně máloco v dětství přečteného utkvělo ;-), ale knihy z téhle - nyní hledané - série ano, přitom mi je ještě museli předčítat rodiče, protože je rovnou překládali ze slovenštiny:
Tři šikovní kamarádi, s bezvadným úkrytem, ba spíš pořádnou klubovnou, v harampádí u jednoho z nich na dvoře, skvěle využili o letních prázdninách výhry v soutěži jednoho z nich (toho nejchytřejšího), kterou byl rolls-royce s řidičem, na několik týdnů plně k dispozici. Kluci byli zvídaví a nedala jim spát žádná tajemství, takže se vždy pustili po nějaké zajímavé stopě...
Text příspěvku byl upraven 23.08.21 v 15:32
Hádají zde převážně dospělí hadači a těm jsem dala sdostatek indicií pro dohledání názvu série i jejího "autora", tak ještě lenošným zdůrazním:
TŘI (sl. TRAJA) šikovní kamarádi, s bezvadným úkrytem, ba spíš pořádnou klubovnou, v harampádí u jednoho z nich na dvoře, skvěle využili o letních prázdninách výhry v soutěži jednoho z nich (toho nejchytřejšího), kterou byl rolls-royce s řidičem, na několik týdnů plně k dispozici. Kluci byli zvídaví a nedala jim spát žádná tajemství, takže se vždy pustili po nějaké zajímavé STOPĚ...
Hledaná série vznikala v REŽII VELMISTRA HORORŮ...
Tak do toho!
Ze série mi hlavně utkvěly dvě záhady: koktající papoušek a potichu mluvící mumie.
Tak jsem pátrala, a snad vypátrala: Alfred Hitchcock a traja pátrači, autor Robert Arthur jr.
Vložit příspěvek