Uhodněte dětskou knížku (hra pro děti i dospělé)
Ten kouzelný předmět je vskutku poklad, dokáže totiž najít pro holčičku velmi zajímavé vícenohé kamarády.
Autorka napsala také jinou knihu o očarované věci nebo něžný příběh ve formě dopisů mezi dvěma blízkÿmi lidmi.
Pavlína197: Díky za pokus, jedná se o jiný hmyz.
Další nápověda: Jméno autorky je laděné velmi tmavě.
Poměrně originální kniha, která začíná hrou podobnou našemu Krvavému kolenu, ale zde jde o ducha s reálným ženským jménem, a pokračuje cestováním v čase, které umožňuje stará krajka. Díky ní se hrdinka seznámí s těmi, kdo tuto krajku utkali.
Tak teď si dáme docela oříšek, protože podle místních údajů neznámou knihu četlo pouhých 14 místňáků i když to není žádná novinka.
Řekla bych, že jde o jeden z nejoriginálnějších pohádkových počinů, jaké jsem kdy četla a je veliká škoda, že v češtině vyšel pouze 1x a to před bezmála 70ti lety.
Malá holčička prožívá starost o kamarádku zotavující se z těžké nemoci, když ji náhodná poznámka její babičky přivede na stopu neznámé osoby, jejíž jméno ji zaujme natolik, že po ní a jejím původu začne pátrat...
Tak to je zklamání, očekávala jsem že vás tu budu smažit déle a takových jsem si připravila pěkných nápověd... ;-)
Teď to asi bude bez dalších nápověd.
Hledáme chlapce - sirotka -, který tvoří nerozlučnou dvojici se svým čtyřnohým kamarádem.
V které dětské knížce se zpívá tak hlasitě, až zdi praskají, jablka padají a klobouky létají vzduchem?
Ta to umí určitě taky hezky "osolit", ale ne...
Hlavním hrdinou je osoba mužského pohlaví a jeho čtyřnohý přítel, kterého právě mocný hlas hrdiny vyrazil ze zdi...
Protože je přítel původu malovaného, dost mu to usnadňuje protestní akce v zemi kde se děj většinou odehrává. Protestů je tam opravdu třeba, protože vládnoucí "elita" usurpuje obyvatelstvo do takových detailů, jako jsou názvy... no prostě všeho.
Vložit příspěvek