Uhodněte dětskou knížku (hra pro děti i dospělé)
Samá noha, dlouhý krk, málo peří, sem tam brk, mnoho věcí dovedu, všude něco provedu...
Tajemná kniha, kterou nás provází černá průvodkyně. Legendy, osobní příběhy, vzpomínky. Kočičí hlavy, věže, staré zámky k tajným dveřím. A nádherná grafika samotného autora. (Doporučuji nejen Amálce.)
Hrdina knihy se nejdřív dostane do města svého dětství. Dům je ale zamčený. Průvodkyně zavede hrdinu do staré knihovny, pak do zahrady a nakonec do věže...
Na těchto místech totiž může najít klíče, kterými odemkne zámek do domu svého dětství.
Na každém z těch míst tedy získá jeden klíč a setká se tam s nějakou zajímavou postavou, třeba s Golemem nebo mistrem Hanušem.
Text příspěvku byl upraven 30.09.21 v 08:54
Jedna z krásných knih Petra Síse plná tajemných překvapení.
m.gray odemyká...
Letiště za vesnicí je pro tři děti velkým lákadlem. Zvláště jeden z chlapců je letadly přímo okouzlen.
Ano, je to ona, v dětství milovaná a mockrát přečtená, s krásnými obrázky - měla jsem staré vydání s ilustracemi Rudy Švába.
Předávám slovo.
Byť je autor/ka české národnosti, ocitneme se ve Skandinávii na krasobruslařském mistrovství mládeže, kde zapůjčená šála způsobí velké komplikace, ale nakonec vyhraje ten nejlepší.
Zapůjčená šála je bílá a kvůli ní je unesena jiná osoba, než bylo plánováno. Jsme v době, kdy ještě nebyly mobily, tak l chybám v organizaci docházelo snáz.
Zrovna dneska jsem viděla v knihobudce knížku Holky na bruslích. Ale nevzala jsem si ji, tak nevím, zda je to ona.
Není - Holky na bruslích neznám, ale jak jsem se podívala, je to původně ruská kniha. Ta hledaná je sice starší, ale původně česká. Protože se odehrává na krasobruslařském mistrovství (nevím jistě, jestli světa nebo Evropy), bruslí v ní kluci i dívky. A autor/ka je poměrně známý/á. Nepsal/a jen pro děti...
Název je ale také trojslovný a jedno slovo z "Holen ja bruslích" se v něm také vyskytuje (i když v jiném tvaru).
Vložit příspěvek