Uhodněte dětskou knížku (hra pro děti i dospělé)
Můj tip: Exupéry: Malý princ (asi máte na mysli české vydání z r. 2015, což bylo první, které věrně zachovává původní podobu knížky, jak si ji přál autor)?
Správně a ne, myslím to první z roku 1959 s ilustracemi H. Zmatlíkové o kterém jsem se zděšením zjistila, že se prokazatelně prodalo i za 8200,-
Zač se prodává autorovo "věrné" vlastně ani nevím, ale děkuji za tip - pokoukám, to mne zajímá :-)
Jak se jmenuje a kam cestuje malý školák, který se pak z velkého města vrací zase domů a pak se vydává ještě na další výlet?
Ano, je to Vítek (ještě "Vítek je zase doma"). Děkuji za správnou odpověď a předávám slovo.
Dvě knížky byly napsány o jiném klukovi asi stejného věku. V jedné je ještě předškolák, ve druhé už chodí do první třídy.
Páni, tak ony jsou ty knížky tři, to se omlouvám za špatné zadání. Tománek to opravdu je, já jsem myslela na ty druhé dvě, o této jsem nevěděla :-(
Terror pokračuje, , pokud uvede ostatní názvy, má ode mne hvězdičku :-)
Děkuji za slovo. Tománka jsem měl jako dítě moc rád... A ty druhé dvě ať si zájemci najdou tady na databázi... :)
Zadání:
Strach obchází celým světem,
zlo, jenž hrozí malým dětem.
Není žádná novinka:
páchnou jak psí hovínka.
Nápověda č. 3 - autorská:
Pro děti i dospělé jsem psal,
do pohádek i hororu zavítal.
Tahle moje kniha dětská
obě polohy psaní spleská...
Nedělejte, že mne neznáte!
Jdu si dát posmrtný čaj o páté...
Čarodějnice - Roald Dahl
veršovánky uhranuly,
z diskusí se vydělily,
autora dospěláckého ráda mám,
dětského jen trochu znám,
ale je to on,
pera šampion
Konec veršování (dlouho nevydržím), ale trochu "slavení" (že je ten den žen):
dámy dnešní, nejen kovbojky či koňačky, v dobách dávno minulých, předrevolučních, určitě neminula náctiletá přiměřeně adrenalinová kniha ... ?
Text příspěvku byl upraven 08.03.22 v 19:32
Tak zůstaneme u koní. V jedné vesnické početné rodině, kde mají hospodářství, a chlapec Vojtěch tráví každou volnou chvilku s milovanymi hříbaty.
Autor byl představitelem ruralismu, hledaná kniha je z jeho díla jediná určená dětem.
Vložit příspěvek