Uhodněte dětskou knížku (hra pro děti i dospělé)
Veselá vtipná knížka, ve které je vypravěčem jedno domácí zvířátko. Seznamuje čtenáře s řadou dalších zvířátek, žijících volně.
Já ho mám zafixovaného u jiného večerníčku :-) ale ten jako knížka bohužel neexistuje (když nepočítám jedno malé leporelo z edice Hvězdička).
Zůstaneme u vyprávění o zvířátkách, ale to které mi budete hádat se točí hlavně kolem jednoho konkrétního druhu.
Pro mnoho místních čtenářů jde dle jejich komentářů přímo o osudovou knihu a poměrně zajímavé je na ní i to, že zatímco u jiných knih byli různí vydavatelé poměrně variabilní v tvorbě obálek, tady zůstávala paličatě stejná ve všech třinácti vydáních už od roku 1965.
Text příspěvku byl upraven 02.09.22 v 22:25
Úplně mi tam nesedí ten počet vydání a rok, ale zkusím O chytré kmotře lišce
Ne ne...
Jak ve zmíněném večerníčku tak v hledané knize jde hlavně o ten konkrétní zvířecí druh, který člověka tradičně provází (i když se většinou tváří, že mu na něm ani moc nezáleží). Jeho pán je navíc většinou nazýván vysoce lichotivým jménem "dvounožec".
Text příspěvku byl upraven 03.09.22 v 22:55
Dopravce ze starších časů cestuje krajem, kde není nouze o setkání s pohádkovými bytostmi jako jsou hastrmani a víly.
Knížka o holčičce, která měla doma spoustu zvířátek, mezí nimi jedno velké a zubaté ve vaně.
Můj milovaný Nesvadba... Tak si jako další dáme ještě něco od něj:
Malému kloučkovi se dostane poučení o životě bez válek ve společnosti velmi netradičních návštěvníků.
...návštěvníků z jiného světa. Astronomicky vzato, jsou hned od vedle.
Vzpomněla jsem si na knížku, ve které se mimo jiné taky setká Ondřej s Marťany. V jednom městě totiž mají věž, a v té bydlí tajemná bytost . Ta má prsty v tom, že ve městě se dějí podivné věci. Když děti lžou a vymýšlí si, stanou se jejich nápady skutkem.
Knížka vyšla už v 60. létech . Autor má na DK 60 knih, z velké většiny dětských.
Znovu vyšlo 2012, ale podle anotace v jakési pozměněné podobě.
Text příspěvku byl upraven 08.09.22 v 14:13
Ta bezejmenná titulní postava, která bydlí ve věži, vůbec není strašidelná, stará nebo ošklivá. Právě naopak. Je to prostě ......
Vložit příspěvek