Uhodněte dětskou knížku (hra pro děti i dospělé)
Jako že jsem uhodla? Aha :-))
Tak tedy dále hledáme "dvouknihu": první část o kouzelném, ba nezemském stvoření které pomáhá svým zvířecím i lidským bližním a některé i trestá. A když je čas, odchází "tam kam **** chodí přespávat sníh".
Druhá část knihy je pak (hlavně) o dvou stvořeních ze zvířecích říše, které se v pohádkách objevují coby hrdinové poměrně často...
O obou částech knihy vznikl několikadílný večerníček, i když první z hrdinek je nepochybně populárnější.
To je řečí když nezadávám a když mám jednou slinu, tak se tady chrní nebo usilovně buduje státní blahobyt...
Inu dobrá...
Zvukovou verzi pohádky (nechám vás tedy hádat jen tu první, známější půlku) zpečetil svým nezapomenutelným způsobem Eduard Cupák. Musím říct, že díky němu mi v uších hrozně skřípe když pak slyším Jiřího Hrzána v té večerníčkové. Nějak mi vůbec nezní jako blond hrdinka.
Velice dobře. Podotýkám že příběhy O žabce Márince a žabáku Josefovi se dočkaly zvečerníčkování (a mnohem později i samostatné knihy) coby Kuňky z žabí tůňky
Píšu jedna s hvězdičkou a teď už můžu předat slovo bez námitek.
Malý turista neobvyklého vzhledu, i když vlastně celkem běžně k vidění v přírodě, putuje za přírodním jevem
Ne ne, Pitrýsek byl trpaslík a toho teda v přírodě moc nevídáme. Teda já ne... ale možná jen špatně koukám :-)
Náš neznámý poutník je v podstatě docela normální zvíře.
V knize kterou po vás chci je výtvarně ztvárněný populární malířkou, kterou asi většina z vás zná spíš jako autorku příhod malého žlutého pejska.
Kluk, holka a pes prožijí spoustu nevšedních příhod díky jedné nalezené věci.
Vložit příspěvek