Uhodněte dětskou knížku (hra pro děti i dospělé)
Nápověda č.1
Sérii tvoří 3 knihy (my hledáme druhý díl), první 2 vyšly v 80. letech, třetí díl až po smrti autora.
Specifickými podmínkami myslím to, že dívenčin kouzelný poradce mohl vzniknout jedině když je na to ten správný den a když jeho tvůrce vystrkuje při jeho "tvorbě" přesně odměřenou část jazyka.
Možná by to chtělo nápovědu číslo dvě. Hádanka už tu visí týden a nikdo nic.
Text příspěvku byl upraven 25.06.21 v 22:09
ajaj, já věděla že jsem na něco zapomněla.
Ale nevím teda co bych pro vás mohla víc udělat, vytvořila jsem dokonce dodatečně i sérii, která má hrdinku a její poradkyni (ano, je rodu ženského) v názvu.
Původně jsem chtěla sérii pojmenovat jen po té hrdince, ale ukázalo se, že tady další 2 stejného jména už jsou a tak jsem musela trochu improvizovat.
Hledáme druhý díl známé šesti dílné fantasy série od indického spisovatele. Hrdinkami jsou dvě povahově rozdílné náctileté dívky.
O nesnadném sbližování otce a syna, kteří o sobě doposud nevěděli. Chlapec má svého milovaného psa, otec je chovatel a trenér dostihových koní, kteří v příběhu mají významnou roli.
Známé z TV seriálu. Pro zajímavost: hlavní roli v seriálu hrál syn autorky knížní série.
Text příspěvku byl upraven 03.07.21 v 09:38
V Alpách zůstaneme. Sirotkovi změníme pohlaví, psa vyměníme za kozy (a na chvilku za koťata), do hlavní role ve starém filmovém zpracování obsadíme bývalou velvyslankyni..... A víc napovědět už snad ani nejde. :-)
Teď zamíříme severním směrem na jeden ostrov. Přijela sem totiž na prázdniny rodina - táta a čtyři děti. Ani tady nechybí velký pes ,a potkáme tu třeba i tuleně.
Vložit příspěvek